Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Alonso forlanger mere af Ferrari

Formel 1 
09/06/10 

Den dobbelte spanske verdensmester Fernando Alonso er overhovedet ikke tilfreds med dette års Ferrari F10 racer. Forrige weekends Grand Prix i Tyrkiet var, kulminationen på en skuffende sæsonstart for Ferrari og Fernando Alonso.
 

Fernando Alonso og Ferrari startede ellers deres nye samarbejde med maner. Ved åbningsløbet i Bahrain kørte den talentfulde spanier således en sejr hjem til sin nye legendariske arbejdsgiver.
Men efter champagnefesten i ørkenlandet, har der ikke været meget at fejre for, den spanske top kører og hans italienske Ferrari team.

Siden 1-2 sejren i Bahrain er det langsomt, men sikkert, gået nedad bakke for den italienske hingst. Ferrari har i denne sæson, haft lidt af det samme problem som teamet havde i fjor; Ferrari er ikke gode nok til at udvikle på deres Formel 1 bil.
En kendsgerning teamets to kørere må se i øjnene, efter at Ferrari de seneste par Grand Prix’er ikke har formået at følge den hurtige udvikling som vi, for eksempel, i år har set hos Red Bull og McLaren.

Presset kan dog efterhånden også mærkes hos Ferrari, teamchef Stefano Domenicali erkender således at Ferrari teamet ikke har været gode nok i år;

”Det er på tide at vi leverer varen. Vi skal være bedre til at udvikle, være kreative med designet på bilen, og samtidig tænke i nye baner”, siger Domenicali, der overtog teamchefrollen i 2006 efter at Jean Todt forlod teamet.

Mange af de ideer Ferrari ingeniørerne har udviklet på, har i sæsonens 7 første løb ikke virket efter hensigten. Ferrari var et af de teams der ved Grand Prix’et i Tyrkiet kørte med deres version af McLaren opfindelsen, F-duct systemet. Men i forhold til McLaren’s version, så lykkedes det aldrig Ferrari at få deres F-duct system til at virke efter hensigten. En væsentlig faktor for Ferrari’s dårlige weekend ved løbet på Istanbul Park.


Ferrari's Formel 1 løb nummer 800 blev ingen stor succes
(Foto: ferrari-media)

Ferrari’s top kører Fernando Alonso er efterhånden godt frustreret over teamets manglende udvikling i denne sæson;
”Da jeg kørte mod Ferrari for et par sæsoner siden, var det altid deres evne til konstant, at forbedre bilen der imponerede mig.
Der er ingen grund til at vi ikke skulle kunne gøre et lige så godt stykke arbejde i år, som teamet har gjort før i tiden. Det er stort set de samme mennesker der arbejder hos Ferrari som for 5-6 år siden”, udtalte Alonso efter løbet på Istanbul Park.

”Vi var heldige at slutte i pointene i Tyrkiet, men hvis der ikke snart sker noget, så kan vi ikke følge med Red Bull og McLaren”, afslutter Alonso der trods presset, stadig lægger nummer 4 i VM stillingen.

Alonso rammer hermed et ømt punkt hos Ferrari. For det så succesfulde team, var i mange år Formel 1’s ypperste top team, specielt med Michael Schumacher bag rattet. Endnu vigtigere er det at huske, at i Ferrari og Schumacher's storhedstid, var det også med mennesker som Ross Brawn, Rory Byrne, Jean Todt og Nigel Stepney bag kulissen.

En firkløver der nok har den største ære for Ferrari’s konstante udvikling i starten af 2000’erne. En udvikling der bragte teamet, 5 kørerverdensmesterskabet (2000-2004) og konstruktørmesterskabet i årene 1999-2004. Senere viste Ferrari at det også kan uden Brawn og co. da teamet vandt kørerverdenmesterskabet i 2007, samt konstruktørmesterskabet i 2007-2008. Men Brawn, Byrne, Stepney og Todt’s farvel til teamet har uden tvivl været et enormt tab for Ferrari.

Siden firkløverens exit, har Ferrari aldrig helt leveret de samme imponerende resultater.
Efter en skidt 2009 sæson, er teamet i år nød til at levere varen, hvis det nogensinde skal gøre sig forhåbninger om at vise, at det kan klare sig uden Ross Brawn og Rory Byrne.

Hverken Ferrari, eller specielt Fernando Alonso, har råd til endnu en miserabel sæson. Begge parter har om nogen i Formel 1, brug for sejre til at vise at de stadig hører til blandt feltets bedste.

Jacob Carsting

Læs mere om:
  • Fernando Alonso
  • Scuderia Ferrari
  •