Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Ny mand i front i Formel Ford

Formel Ford - DK 
08/06/10 

Kean Kristensen overtog DM-føringen efter Zandvoort-løb
Fjerde afdeling af Danmarksmesterskabet for Formel Ford blev afviklet i et brag af et løb på Zandvoort i Holland, hvor deltagerne fra såvel det danske, det britiske som det hollandske mesterskab havde sat hinanden stævne for at dyste mod hinanden, mens de hver for sig kæmpede om point til deres respektive mesterskaber.
Slutfacit efter de to løb på racerbanen tæt ved Amsterdam var, at der er kommet en ny førende i kampen om Danmarksmesterskabet.
 

Det er Kean Kristensen, Herlev, som har overtaget førstepladsen i kampen om Danmarksmesterskabet efter Mikkel C. Johansen, Slagelse. I de to løb på Zandvoort formåede Kean Kristensen i det tørre første løb at holde Mikkel C. Johansen bag sig, og i det andet – som foregik på en våde bane – blev Kean Kristensen næstbedste deltager i DM-serien for Formel Ford, hvor han kun blev overgået af Jesper Egebart, Børkop. Mens Kean Kristensen var debutant på den hollandske racerbane, har Jesper K. Egebart flere gange tidligere kørt på Zandvoort-banen, men denne gang havde han ikke den samme fart som ved tidligere lejligheder.


Kean Kristensen bragte sig på Zandvoort i front af Danmarksmesterskabet for Formel Ford.
(Foto: Morten Alstrup)

Kean Kristensens resultater på Zandvoort betyder nu, at han har overtaget føringen i kampen om Danmarksmesterskabet for Formel Ford. En stærkt medvirkende årsag hertil var det faktum, at Mikkel C. Johansen ikke fuldførte andet løb.

”Jeg skulle bremse mig forbi en af de andre deltagere, og så satte jeg et hjul ud i gruset,” fortæller han. ”Jeg kom fri af gruset, men pludseligt holdt motoren op med at trække som normalt, og ti sekunder efter stoppede den helt. Der var en sten, der havde kilet sat fast i remmen til oliepumpen, så motoren mistede olietryk og til sidst satte sig.”

Ud fra et dansk perspektiv gav det internationale stævnemøde på Zandvoort en klar indikation på, hvad unge danske racertalenter kan opnå gennem den hårde Formel Ford-skole. Sidste års Danmarksmester, Dennis Lind, Roskilde, er således med i kampen om det britiske mesterskab, hvor han med en totalsejr i det andet af de to løb tog en generelsejr og samtidig scorede maksimumpoint til det britiske mesterskab.

Resultat af heat 1 (DM):

Plac. Kører Mærke Tid
1 Kean Kristensen Aquila-Duratec 25:05,540
2 Mikkel C. Johansen Van Diemen-Duratec 25:07,230
3 Jesper K. Egebart Ray-Duratec 25:10,533

Resultat af heat 2 (DM):

Plac. Kører Mærke Tid
1 Jesper K. Egebart Ray-Duratec 16:38,637
2 Kean Kristensen Aquila-Duratec 17:05,731
3 Martin Lumholt Aquila-Duratec 17:48,979

Stillingen i Danmarksmesterskabet for Formel Ford:

Plac. Kører Mærke Tid
1 Kean Kristensen Aquila-Duratec 131
2 Mikkel C. Johansen Van Diemen-Duratec 129
3 Jesper K. Egebart Ray-Duratec 117
4 Niels-Ejnar Rytter Ray-Duratec 88
5 Elliot Winther Mygale-Duratec 81
6 Martin Lumholt Aquila-Duratec 64
7 Christina Nielsen Aquila-Duratec 58
8 Frank Mortensen Ray-Duratec 43
9 Thomas Lund Van Diemen-Duratec 33

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Dennis Lind
  • Jesper K. Egebart
  • Kean Kristensen
  • Mikkel C. Johansen
  • Zandvoort
  • 06/06/10 - Zandvoort - Formel Ford - DK - DM
  •