Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rallycross - DM

Kamp i alle A-finalerne i rallycross på Ring Djursland

Rallycross - DM 
07/06/10 

Kun i en klasse førte samme kører over samtlige finaleomgange
Der var stor åbenhed om udfaldet i A-finalerne i alle fire klasser, da den fjerde af årets syv DM-afdelinger i rallycross søndag blev kørt på Ring Djursland. Kun i en af de fire A-finaler gjaldt det, at køreren, der kom først igennem første sving, også var den samme, som så det ternede flag først.
 

Dette skete i klasse 5 for de utunede standardvogne op til 1600 cm3, hvor Jonas Skaaning, Haslev, havde sikret sig bedste udgangspunkt til A-finalen. Ved siden af sig på startgridden havde han vinderen af de to foregående DM-finaler, Mikkel Jespersen, Aalborg, og over de første 100 meter udspandt der sig en hård kamp, hvor en lille berøring kortvarigt sendte Mikkel Jespersen op på to hjul.
Jonas Skaaning kunne dog ikke udnytte situationen til at gå i front, men over de følgende omgange forsøgte han at presse Mikkel Jespersen, men begik selv en fejl og kom lidt udenfor banen, hvorfor han måtte lade Karsten Olsen, Låsby, og Daniel Erik Andersen, Slagelse, passere.
Jonas Skaaning kom dog atter forbi Daniel Erik Andersen, som siden mistede fjerdepladsen på selve målstregen med en teknisk defekt.


På Ring Djursland vandt Mikkel Jespersen sin tredje sejr i træk i en DM-afdeling for de mindre, utunede biler, hvorfor han udbyggede sin føring i kampen om mesterskabet.
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

I division 1A for tunede biler op til 1600 cm3 kom den mesterskabsførende Peter Lindgaard, Farsø, bedst fra start foran den regerende mester Jacob Schnoor, Øster Alling, og Rune Staudt, Brønderslev. Gradvist som A-finalen skred frem, kom der større og større afstand mellem de tre, og da d’herrer Schnoor og Staudt midtvejs i løbet valgte at gå igennem det alternative spor, ventede de fleste på, hvornår Peter Lindgaard ville tage sin obligatoriske tur.
Peter Lindgaard gik igennem det alternative spor på næstsidste omgang, men her tabte han så meget fart, at han blev passeret udenom af Jacob Schnoor, der tog sin tredje A-finalesejr i træk i år. Peter Lindgaard er dog stadig nummer et i den samlede stilling, selv om hans forspring er skrumpet ind fra fem til to point.

A-finalen i division 2 var den mest dramatiske af de fire på Ring Djursland.
Her kom Rasmus Nielsen, Asaa, bedst fra start foran Thomas Mark, Løvel, men denne pressede hårdt på overfor den førende. Pludselig mistede Rasmus Nielsen på grund af et koblingsproblem kortvarigt fremdrift i sin Honda, så Thomas Mark kunne komme forbi, men i det efterfølgende sving var Thomas Mark nær ved at miste kontrollen over sin bil, så Rasmus Nielsen var meget tæt på at kunne tilbage i front.
Truslen mod Thomas Marks første sæsonsejr forsvandt dog, da Rasmus Nielsen tog sin alternativ rute, for på vej ud herfra ramte han Allan Jørgensen, Vesløs, så han måtte udgå.


Morten Schnack gjorde det sværere for sig selv ved at tyvstarte i finalen, hvorfor han måtte nøjes med en andenplads. Her ses han i et af de indledende heats foran de senere finaleduellanter i division 1A, Peter Lindgaard og Jacob Schnoor.
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

I division 3 gjorde Morten Schnack, Hadsund, det sværere for sig selv ved at tyvstarte i det første startforsøg, hvilket udløst et tillæg på tre strafsekunder. Det gjaldt derfor for ham om at opbygge et tilstrækkeligt stort forspring til rivalen Troels Daarbak, Øster Vrå, men netop som der var ved at komme afstand mellem de to, skred Morten Schnack ud og satte så meget tid til, at han blev slået af Troels Daarbak, inden tillægget var blevet lagt til hans sluttid.


Peder T Jensen måtte opgive at forsætte, efter at han havde haft en mindre brand i motorrummet på sin Volvo.
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

I denne division 3 måtte en tredje vinderkandidat, Peder T. Jensen, Viborg, udgå i den anden heatrunde, da en olielækage udløste en mindre brand i motorrummet.

Fonden Ring Djursland Motorsport

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 06/06/10 - Ring Djursland - Rallycross - DM - DM
  •