Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

MC sport

Så kom vi endelig i kamp på ”dansk” grund!!!

MC sport 
06/06/10 

Årets første danske racer begivenhed fandt sted på den gamle VM bane på Anderstorp i Sverige, en bane hvor man stadig kører WTTC, den internationale pangdang til DTC. Det er vel nok nordens hurtigste bane, med en topfart i underkanten af 300 km/t og med oplagte sving, så der rigtigt kan komme fart på
 

Jeg har ikke været på banen siden 2002 hvor jeg placerede min splinternye Honda Fireblade i et hegn…… der var kun et enkelt kåbestykke tilbage som kunne bruges…. Så jeg mente at denne gang havde jeg lidt til gode.

Det var årets Bike-Promotion Cup som skulle skydes i gang, med et rekord stort deltagerantal og med DK4 på lægterne til at filme begivenheden.

Vi havde fri træning om fredagen, som skulle bruges til at finde gearing og generelt setup på affjedringen. Michael Graversen fra Hyperpro og hans Hollandske kollega Robin var tilstede for at bistå vores arbejde og de har ret godt styr på deres arbejde.

Vi nåede desværre kun 3 træninger før regnen lagde sig over banen og derfor var det ikke muligt at arbejde videre med det vi skulle. Vi fik så lavet så mange andre ting :-)

Lørdag blev meget ustadigt vejr, med en halvvåd bane, eller halvtør om man vil…..vi havde kvalificeret os til første række som nr. 3. Jan Jespersen var nr. 1 og Steven Tirsgaard nr.2. Vi fik skudt løbet igang og jeg var 2er efter Steven, efter et par omgange tog jeg føringen og fik skabt et lille hul. Desværre fik jeg for enden af langsiden bremset lidt for blidt og måtte fra førstepladsen køre af banen. Jeg undgik dog at vælte og kom tilbage i løbet…. Eller det som var tilbage for mit vedkommende. Jeg kom alene i mål som nr. 4, alt taget i betragtning meget godt…..

Planen til løb 2 var lige at afvente og se hvad der skete og ikke blive for ivrig, en god plan som skulle starte med at virke fint. Jeg lå på hjul af Jan Jespersen og Martin Iver og efter 3 omgange gik jeg i front. Efter nogle omgange kørte Jan uden om mig på langsiden og vi fik skabt os et hurtigt hul på 8 sek. til nr. 3. Vi indhentede meget hurtigt de langsomkørerne og det blev nu ikke så meget en kamp mellem Jan og Jeg, men mere om hvordan og hvor vandvittigt vi kunne udføre overhalinger af de langsomkørerne. Vi var lige heldige og uheldige med overhalingerne lige indtil sidste omgang. Der var jeg for langsomt udenom 2 kørere og kunne ikke indhente Jan igen. Jeg kom i mål 2 sek. Efter Jan som nr. 2

En fin opstartsweekend. Vi er i gang. Cyklen kører godt og nu er det bare med at finde endnu mere tempo. Vi ser frem til året første DM afdeling som køres sammen med DTC på Jyllandsringen den 19. og 20. juni.

HardingRacing og Team Skjern MC


Læs mere om:
  • Thomas Harding Nielsen
  • Anderstorp
  •