Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Ny sæson, ny racerbil og ny sejr

Danish Endurance
Championship 

02/06/10 

DEC - Danish Endurance ChampionshipSidste års mestre i langdistanceracing fik en perfekt start på deres titelforsvar, da Peter Ager, Tom Pedersen og Per Johansen på Padborg Park vandt den første afdeling af Danish Endurance Championship på Padborg Park. Og det skete vel at mærke i en helt ny bil. Ikke bare for teamet, men også i dansk motorsport. Det er første gang den nye Opel Corsa bliver brugt i racing herhjemme, og slutresultatet blev altså en sejr.
 

”Vi kan kun være tilfredse, når vi vinder vores klasse, og når vi vinder løbet generelt. Det resultat må betragtes som godkendt, men det er da heller ikke kommet uden kvaler,” siger en glad Per Johansen ovenpå en hektisk sæsonforberedelse.

”Vi har kæmpet med at få bilen færdig, hvor der er en del flere elektroniske komponenter, så vi selv ikke længere kan klare hele motorstyringen alene. Det var egentlig først fredag aften, at vores bilbygger Jørgen Nielsen sagde, at vi kunne køre med den. Det har også betydet, at vi ikke har fået testet så meget.”


(Foto: DK Racing)

Trods den nye og forholdsvis uprøvede Opel Corsa formåede kørertrioen at sætte sit klare præg på løbet. Udover startfasen og en periode på en lille halv time midt i løbet var det nemlig Peter Ager, Tom Pedersen og Per Johansen, som førte hele feltet an.

”Det er en rigtig god bil, der er sjov at køre, for man kan køre lidt aggressivt i den og gå til den, og det kan jeg jo godt lide i forhold til vores gamle, for den skulle man køre pænt i, hvis ikke man skulle overkøre den,” forklarer Tom Pedersen, der sad bag rattet under halvdelen af det fire timer lange løb. Og nød sin nye racerbil. ”Jeg er bare træt af, at der var mange safety car-perioder, for hver gang, der kom et forspring, blev det kørt ind på grund af en safety car, men ellers er jeg meget glad og tilfreds.”


(Foto: DK Racing)

Det var ikke kun en ny bil, de regerende langdistancemestre stillede op med på Padborg Park. Der var også en ny mand i trioen i form af Peter Ager.

”Det var en god debut for bilen, men det var også en god debut med teamet, så det har været fantastisk,” siger Peter Ager. ”Det er nogle gode personer, der er i teamet, men også nogle personer, jeg har arbejdet sammen med før, så det var helt fint, da Per og jeg lavede en aftale om, at jeg skulle være med i teamet.”

Den nye bil voldte ingen kvaler for teamet. Der skulle blot hældes brændstof på og monteres nye dæk. Derimod drillede vejret, da regnen begyndte at komme i den sidste tredjedel af løbet, hvilket førte til et par pitstops, man ikke havde planlagt.

”Vi var ikke klar over, at det ville regne på den måde, for vi havde troet på, at Per skulle i bilen igen i tørvejr, men regnen kom lige en halv time tidligere end DMI havde forudset,” siger Peter Ager, der endte med at køre bilen i mål efter et par ekstra ture igennem pitten. ”Jeg forbremsede mig for enden af langsiden og derefter fik jeg en stop and go-straf, så vi gjorde det besværligt for os selv, men det var nok til, at vi kunne køre sejren hjem.”


(Foto: DK Racing)

”Første løb blev lidt af en generalprøve for os,” tilføjer Per Johansen. ”Vi var nye mennesker sammen.

Det var en ny bil i regnvejr. Og så har jeg stort set ikke kørt i regnvejr. Vi lavede nogle fejl, men vi er blevet enige om, at de fejl, vi skal lave i år, dem har vi lavet i dag.”

DK Racing
Per Johansen


Læs mere om:
  • Per Johansen
  • Peter Ager
  • Tom Pedersen
  • DK Racing
  • Padborg Park
  • 30/05/10 - Padborg Park - Danish Endurance Championship
  •