Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

KF3

Christian Sørensen stormer frem i tysk karting-mesterskab

KF3 
02/06/10 

Den sydvestjyske teenager: Christian Sørensen har i 2010 bl.a. valgt fuldsatsning på det stærktbesatte tyske junior-mesterskab (DJKM), som afvikles med basis i den internationale Karting Formula 3 (KF3). I DJKM-premieren 2010 på sin tyske hjemmebane i Kerpen kørte Christian Sørensen fornemt i sin Birel-kart, og bragte sig i frontduoen for mesterskabet kun få placeringspoint efter den foreløbige etter: Maksi van Meever fra Holland.
 

- 2. afdeling af DJKM blev kørt på Motorsport Arena Oschersleben, oplyser Christian Sørensen. - Racing-anlægget er Tysklands nyeste og samtidig så stort, at der uden problemer kan afvikles op til 3 forskellige motorløb på samme tid. På området findes der en international karting-bane baseret på en 1.018 m. lang rundstrækning.


Christian Sørensen hjemkørte en flot sejr på kartingbanen i Oschersleben.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Allerede under kvalifikations-tidtagningen var strømpilen, at Christian Sørensen ikke fik problemer med Maksi van Meever, idet hollænderen sluttede på en 16. plads.

- I DJKM deltager 9 forskellige nationaliteter, supplerer far og teamchef Erik Sørensen. - Mange konkurrenter stod derfor klar til at tage fighten op mod Christian, som scorede tredjehurtigste tid under tidtagningen. Forskellen var dog så minimal som 5 hundrededele sekunder op til etteren. Oschersleben er en forholdsvis hurtig bane med en snitfart i KF3 på 94 km/t. Tidsgabet op til pole position (nr. 1) svarer derfor til en halv meter, hvilket også meget godt beskriver jævnbyrdigheden i front.

Christian Sørensen videreførte det høje tempo i kvalifikationsheatene, hvilket blev belønnet med 2 tredjepladser. Startplaceringen i for-finalen var derfor en firer efter tyskerne: Maximillan Günther og Marcel Schultheiss samt nordmanden Dennis Olsen.

- For-finalen tæller med halve placeringspoints i DJKM-slutstillingen, fortsætter Erik Sørensen. - Slagplanen var derfor at køre kontrolleret uden oversatsning af materiellet og herunder specielt dækkene på det våde underlag. En overgang var Christian helt fremme som toer, men på den optørrende asfalt fik han problemer med at holde fuldt greb i regnvejrsdækkene, hvorefter slutresultatet blev en fornuftig fjerdeplads.


Christian Sørensen ligger afgørende i front for DJKM-pointstillingen 2010.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Inden finalen på Oschersleben var Christian Sørensen gået i front for DJKM 2010, da Maksi van Meever sluttede langt uden for pointplaceringerne.

- Jeg deltager i det tyske mesterskab i samarbejde med den tyske Birel-importør: Solgat Motorsport, forklarer Christian Sørensen. - Mekanikerne satte min kart optimalt op til finalen, som i øvrigt blev kørt i tørvejr. Under for-finalen havde jeg lidt småproblemer med karburatoren, men også denne detalje var blevet finjusteret inden de afgørende 24 finale- baneomgange på Oschersleben.


Christian Sørensen blev belønnet med laurbærkrans og pokal for sejren i DJKM 2.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)
I finalen kørte Christian Sørensen sig kontrolleret frem til andenpladsen, og kæmpede over flere baneomgange med Maximillan Günther om etteren. Den tyske debutant kæmpede heltemodigt, men Christian Sørensen smuttede alligevel forbi på ottendesidste omgang. Overhalingen bevirkede samtidig, at tyskeren faldt tilbage som firer.

- Jeg måtte herefter kæmpe hårdt for sejren mod østrigeren Lucas Auer og lige i slipstrømmen fulgte desuden Dennis Olsen, konstaterer Christian Sørensen. - Projektet blev dog kronet med held, og jeg kørte derfor først over målstregen med 2-3 kartlængder til nærmeste konkurrent.

Christian Sørensen er efter Oschersleben gået afgørende i front for DJKM 2010, idet sydvestjyden ligger suverænt nr. 1 med næsten dobbelt så mange placeringspoint som nærmeste konkurrent.

Storebror, Bo Sørensen, deltog også på Motorsport Arena Oschersleben. Under hele løbsweekenden fremviste danskeren god karting-fart i front. Startplaceringen i for-finalen blev derfor en femmer i den lidt kurtigere karting-klasse: KF2. I for-finalen bevirkede en drilsk kobling, at Bo Sørensen overbremsede i første sving. Samtidig gav de bagfrakommende et ekstra puf på karten, hvorfor sydvestjyden måtte ud i botanikken og herefter genoptage forfølgelsen på frontfeltet.


Storebror, Bo Sørensen, var også med fremme i KF2-klassen på Oschersleben.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Jeg kørte mig tilbage som nr. 14 i for-finalen, afslutter Bo Sørensen. - Til selve finalen var koblingsproblemerne blevet udbedret, og jeg avancerede til syvendepladsen hjem over målstregen. I det tyske mesterskab avancerede jeg derfor fra 8. pladsen til en foreløbig sekser.

Kartingteam Christian Sørensen

Åge Kirketerp Jensen

Læs mere om:
  • Bo Sørensen
  • Christian Sørensen
  • Kartingteam Bo & Christian Sørensen
  • Oschersleben
  •