Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rallycross - DM

DM-eliten i rallycross indtager atter Ring Djursland

Rallycross - DM 
01/06/10 

I weekenden når kampen om Danmarksmesterskabet sit midtvejspunkt
Kampen om årets Danmarksmesterskab i rallycross runder lige præcis sit midtvejspunkt, når Ring Djursland i den kommende weekend lægger såvel løst som fast underlag til for den fjerde af de i alt syv mesterskabsafdelinger.
 

Racerbanen på Jyllands næsetip har altid spillet en unik rolle for rallycross, for det var her, at sporten for alvor fik sit fodfæste i Danmark. Det var her, at den specielle, men meget krævende disciplin blev introduceret for det danske publikum og de danske kørere tilbage i 1971. Det var her, at man i starten af firserne kunne opleve de eneste Europamesterskabsløb på dansk grund i disciplinen. Og det var her, at man i 2007 kunne genåbne Ring Djursland som rallycrossbane efter mere end et kvart århundrede, hvor andre aktiviteter dominerede.

Siden genåbningen af Ring Djursland som rallycrossbane er den løbsweekend, banen er blevet tildelt på den danske DM-kalender, blev plottet ind i god tid hos kørerne, der skal være med, når det sker. Banen med de hurtige langsider og dramatiske niveauforskelle er bare en, som man ikke vil undvære. Det gælder ikke mindst, hvis man hører til den gruppe af kørere, der er med i topkampen i de fire klasser, hvor Dansk Automobil Sports Union har udskrevet mesterskaber.

Endnu tegner der sig ingen klare favoritter i de forskellige klasser, så derfor vil mange topkørere gøre deres for fortsat at være med i topopgøret. Det gælder ikke mindst Thomas Thomsen, Grenå, der er kommet fantastisk fra start i år, hvor han overraskede alt og alle – og sig selv – med en sejr i sæsonpremieren. Siden er det blevet til en syvende- og en tredjeplads i de efterfølgende løb, så han indtager den foreløbige andenplads efter Rasmus Nielsen, Asaa. Det bliver derfor vigtigt for djurslændingen at holde fart i bilen på hjemmebanen, hvis han ikke skal se konkurrenten forsvinde ud i det blå.


Thomas Thomsen fra Grenå skal kæmpe for sin position forrest i feltet i division 2 ved rallycrossløbet på Ring Djursland den 6. juni.
(Foto: Morten Alstrup)

Thomas Thomsen deltager i division 2 for biler op til 2000 cm3, der bliver en af de største klasser ved Ring Djurslands årlige rallycrossløb. En anden klasse med stor tilslutning er division 1A for de mindste tunede biler, hvor Peter Lindgaard, Farsø, har lagt sig i front af mesterskabet med en helt ny Opel Corsa.

Nordjyden er dog ikke hurtigste mand i klassen, da han endnu har årets første løbssejr til gode, så han kan forventes at komme under hårdt pres fra Søren Mortensen, Stenlille, og Jacob Schnoor, Auning, der har vundet årets hidtil kørte løb. Specielt Jacob Schnoor har noget at bevise, da han er regerende mester i klassen, mens unge Rune Staudt, Brønderslev, også håber på avancement efter problemer med sin Citroën C2 i et par af forårets løb.


Jacob Schnoor (151) fra Auning – her i duel med Rune Staudt (127), Brønderslev under sidste års løb på Ring Djursland – indtager aktuelt andenpladsen i division 1A.
(Foto: Morten Alstrup)

To af yderlighederne ved rallycrossløbet på Ring Djursland kommer brødreparret Mikkel og Morten Jespersen, begge Aalborg, til at stå for.

Mikkel Jespersen fylder først 18 år til efteråret, men trods sin status af debutant i år har han allerede lagt sig i front af klassen for utunede biler op til 1600 cm3, hvor han aktuelt holder 15 konkurrenter bag sig i mesterskabsstillingen.

Storebror Morten Jespersen har ikke nær så mange konkurrenter, men alligevel bliver han bestemt værd at følge, når han i sin Peugeot 207 stiller op i division 1. I denne klasse anvendes biler med firhjulstræk og turboladede motorer, som man ellers kun ser i kampen om Europamesterskabet, og der synes næppe at herske tvivl om, at det bliver Morten Jespersen, der vil blive hurtigste mand på Ring Djursland.


Hurtigste mand på Ring Djursland bliver uden tvivl Morten Jespersen, der råder over godt 500 hestekræfter i sin Peugeot 207 med turbomotor og firhjulstræk.
(Foto: Morten Alstrup)

Træning og tidtagningen afvikles lørdag eftermiddag, mens de indledende heats foregår søndag formiddag på Ring Djursland, hvor finalerne køres om eftermiddagen.

Fonden Ring Djursland Motorsport
DMKA

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 06/06/10 - Ring Djursland - Rallycross - DM - DM
  •