Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel 1

Sidste øjebliks sejr til McLaren

Formel 1 
30/05/10 

Red Bull sammenstød forærede sejren til McLaren
Det var Lewis Hamilton der til allersidst kunne stille sig øverst på podiet i Tyrkiet. Og selvom den tidligere mester var kommet godt fra start, var han alligevel heldig med at vinde i Tyrkiet, for undervejs så det bestemt ud til at guderne havde tænkt sig noget andet. Men Red Bull racerne drønede sammen og efterlod vejen åben for en McLaren triumf. Og da Button pressede sig forbi Hamilton svarede Hamilton øjeblikkelig igen. De sidste fire omgange foregik i fin fordragelighed.
 

Det var ellers Mark Webber der fra pole dominerede løbet og så ud til at skulle vinde sin tredie sejr på stribe. Men sådan skulle det ikke gå. I forhold til de sidste to løb fik han ikke noget stort hul, men forblev den forreste i af en stribe biler, der bestod af de to Red Bull racere og de McLaren racere. Og sådan gik det omgang efter omgang. Vettel havde lavet en god start og var momentvis foran Hamilton, men Hamilton kom igen og bestred 2. pladsen indtil pitstoppet. Vettel og Hamilton pittede samtidig og her lykkedes det Red Bull at få Vettel først afsted og dermed havde Red Bull en 1 - 2 føring i løbet.

Videre gik det uden det store drama, men med en vis intensitet. Fire lynhurtige biler på stribe, ingen markant hurtigere end den anden og et løb der havde færre og færre omgange tilbage. Som sådan var det givet at der måtte ske et eller andet. Måske er både kørere og taktikere i pitten ved at vænne sig til at løbene skal afgøres på banen og man ikke som i tidligere tider, bare kan vente til næste runde pitstop. Og da det gik løs, gik det løs. Vettel angreb Webber for enden af baglangsiden og var sådan set forbi ham. Forklaringerne er forskellige alt efter hvem man spørger, men på billederne ser det ud som om Vettel trækker for tidligt ind foran Webber og fanger hans forhjul. Begge biler danser af banen. Vettel udgår, mens Webber må have skiftet næsen. Stadigvæk var deres forspring til det resterende felt, så stort at Webber stadig bliver nr. 3 i løbet.

I front har vi nu to McLaren racere og de ligger også tæt. Meget tæt. Så tæt at Button forsøger at komme forbi Hamilton - det lykkedes, sådan da. I et par sving ligger de to side om side og på vej ned af start/mål langsiden sætter Hamilton så et modangreb ind og kommer forbi. Fra da af, er der fred.

Også Alonso og Petrov duellerede lystigt mod slutningen, med det resultat at den talentfulde russer måtte en tur i pit og have skiftet et dæk og dermed røg han ud af pointene. Et par anonyme Mercedes racere trillede stille rundt og med Schumacher forrest blev de nr. 4 og 5, mens Kubica blev nr. 6. Måske blev Kubica holdt tilbage af de to Mercedes biler, men hvis var det ikke så meget, at han faktisk havde et overskud til at angribe. Så vidt fjernsynet viste var der aldrig tale om en duel, blot om paradekørsel.

Massa og Alonso blev nr. 7 og 8, Ferrari virker ikke helt som en potentiel vinder lige i øjeblikket. Sutil hentede igen point på en 9. plads, mens Kobayashi hentede årets første point til Sauber med en 10. plads.

I VM kampenfører Webber, nu alene, mens Button er nr. 2. Også Hamilton og Alonso passerede Vettel, der nu er nr. 5 i VM. Men kampen er tæt - med kun 15 point mellem nr. 1 og 5.

Det væsentlig ved løbet er dog at der ikke var nogen elementer udefra til at skabe kaos i orden. I de sidste mange løb har vejr eller safety-car været en faktor. Men ikke her. Og i modsætning til Bahrain, hvor der heller ikke var forstyrrelser af ordenen, blev det alligevel et dramatisk og spændende løb. Dels fordi banen i Tyrkiet er Herman Tielkes bedste, dels fordi der var fire ganske jævnbyrdige biler. Og endelig fordi at virkeligheden måske er gået op for deltagerne - de bliver nødt til at forsøge på overhalinger mod slutningen, hvis de vil fremad. Og det vil racerkørere jo som regel...

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Istanbul Park
  • 30/05/10 - Istanbul Park - Formel 1
  • Tyrkiets GP - Resultat
  •      ASETEK SIMSPORTS