Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formula Ford Benelux-serien

Spændende racing-oplevelser i Formel Ford

F1800
FFB 

28/05/10 

Forårets motorsportslige højdepunkt i for udenlandsdanskeren: Nils K. Vestergaard bliver mini-EM’et på den hollandske grand prix-bane: Zandvoort. Her mødes de nationale mesterskabsserier fra henholdsvis Storbritannien, Benelux og Danmark i et fælles race, som afvikles sideløbende med Masters of Formel 3 (F3) på den 4.300 lange motorbane i løbsweekenden: 5.-6. juni.
 

- I relation til min uddannelse som racing engineer er jeg i fuld gang med et års projektarbejde hos Formel 1-teamet: Force India, oplyser Nils K. Vestergaard. - Jeg har derfor valgt at fokusere på Formel Ford Benelux-serien (FFB), idet man som studerende i praktik ikke har store muligheder for at oparbejde både et fornuftigt CV og holde meget fri til motorløb. Jeg glæder mig dog til en fair fight mod mine danske konkurrenter i single seateren.


Nils K. Vestergaard udforsker hele tiden nye muligheder for hurtigere omgangstider i Formel Ford.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Flere udenlandske kørere havde valgt at smugtræning på Zandvoort i forbindelse med den netop afviklede 2. afdeling af FFB 2010.

- Fra England kom to af frontrunnerne: Scott Pye og Josh Hill, supplerer teamchef Gert Vestergaard. – Hill-efternavnet forpligter lidt inden for motorsporten og specielt, når man er søn af Formel 1-verdensmesteren: Damon Hill samt sønnesøn af Formel 1-legenden; Graham Hill.

- Scotte Pye og Josh Hill kvalificerede sig som etter og toer på startgridden, fortsætter Nils K. Vestergaard. – Som firer var jeg andenbedste FFB-kører, jeg fik da også en god start i første løbsheat i 2. afdeling. I det første sving valgte jeg dog at køre på det sikre, og kom rundt ud på første baneomgang som firer.


I første løbsheat blev Nils K. Vestergaard andenbedste FFB-kører.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Nils K. Vestergaard kæmpede herefter indædt med hollænderen: Michel Florie og Josh Hill om andenpladsen. Midtvejs i løbsheatet skete der er en dramatisk ændring:
- Jeg lå kun 2-3 meter bag Hill/Florie, da de stødte sammen og heldigvis spandt ud i græsset. Ellers var jeg blevet rodet ind i crashet, men kunne nu skyde frem mod andenpladsen. Jeg måtte dog bremse lidt under undvigningen, og jeg blev derfor i fightens hede overhalet af Rogier Rongejans, men jeg holdt treeren hjem over målstregen.


Nils K. Vestergaard ligger på en samlet tredjeplads i FFB-mesterskabet 2010.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Motorsporten anvendes ofte til at søge nye veje til forbedringer, forklarer Gert Vestergaard. – Som racingteam er man derfor pisket til hele tiden at prøve noget nyt, ellers bliver man overhalet (så det fløjter) både uden- og indenom på motorbanen. Ved andet løbsheat afprøvede vi nogle nye ting omkring racingdækkene, og desværre faldt forsøget negativt ud. Nils skød indledningsvis frem på andenpladsen, men fik senere problemer med at holde tempoet, hvorfor slutresultatet blev en 8. plads.

Som resultat af løbsweekenden avancerede Nils K. Vestergaard til en samlet tredjeplads i FFB-mesterskabet 2010, hvor udenlandsdanskeren har gode muligheder for yderligere fremgang.


Racingteam Vestergaard ser frem til Master of F3, som byder både på mange konkurrenter og tilskuere.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- I racingteamet glæder vi os helt vildt til Mosters of F3-weekenden, afslutter Gert Vestergaard. - F3 er et af springbrædtene til Formel 1, hvorfor arrangementet traditionelt trækker i området af 40.000 tilskuere.

Racingteam Vestergaard

Åge Kirketerp Jensen

Læs mere om:
  • Nils K. Vestergaard
  • Racingteam Vestergaard
  • Zandvoort
  •