Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Formel 1 vender tilbage til USA

Formel 1 
27/05/10 

- endelig blev det officielt
Tirsdag aften blev det officielt; Formel 1 feltet vender tilbage til USA fra 2012 af. Noget overraskende, blev det dog ikke staten New York der løb med kontrakten, men derimod Texas. Bernie Ecclestone har underskrevet en 9-årig kontrakt med Full Throttle Productions som er løbets promoter.
 

Fra 2012 vender Formel 1 endnu engang tilbage til USA. Det sker på en, endnu ikke bygget bane, men det er sikkert at løbet skal køres tæt ved byen Austin, Texas. Sent tirsdag aften, offentliggjorde Bernie Ecclestone i samarbejde med løbets promoter, Full Throttle Productions, at parterne netop har indgået en aftale gældende fra 2012 til 2021.

”Dette er en vigtigt begivenhed for Formel 1. Det er første gang i mere end 30 år, at vi har indgået en aftale med en promoter, om at bygge en helt ny racerbane kun med henblik på at afholde Formel 1 løb”, siger Bernie Ecclestone og konstaterer, at sidste gang Formel 1 feltet kørte på en komplet racerbane var i 1980 på Watkins Glen.

Siden da, har Formel 1 besøgt adskillige destinationer i USA, alt lige fra gadeløb i Long Beach, Dallas, Detroit og senest har Formel 1 bilerne suset rundt i inderkredsen af den berømte Indianapolis Motor Speedway.

Aftalen kommer i hus, efter flere rygter om mulige løb i New Jersey og New York. Så sent som i mandags, var det den private bane Monticello Motor Park, der var på alles læber, men nu har Ecclestone i stedet skrevet under på kontrakten med løbs arrangørerne i Austin, Texas.

”Austin passer perfekt til Formel 1’s image. Som mange amerikanere allerede ved, så har Austin de sidste par år, været en by hvor det hele sker. Samtidig er byen kendt for sine teknologiske virksomheder, byen er mere en Formel 1 by, end en NASCAR by”, udtaler Tavo Hellmund, manden bag Full Throttle Productions og manden der sammen med Bernie Ecclestone har bragt Formel 1 til Austin og cowboy staten Texas.

”Vi er meget stolte af, at have indgået en aftale med Formel 1’s Bernie Ecclestone. Vi er begejstret over, at have bragt en så global sport som Formel 1 tilbage til USA og for første gang til byen Austin”. Siger Hellmund der er i fuld gang med at finde den endelige lokalisation til den kommende Formel 1 bane.

Der er også positive miner fra flere Formel 1 teams. Mange teams og deres sponsorer, har længe presset på, for at få Ecclestone til at indgå en ny aftale med en amerikansk promoter om at afholde et Formel 1 løb i USA.
Det amerikanske marked, er for flere af Formel 1’s sponsorer et særdeles attraktivt marked. Derfor har FOTA efterhånden presset hårdt på, for at få Formel 1 tilbage til USA.

”Jeg kender ikke aftalen i detaljer, men fra hvad jeg har læst i medierne, så er jeg meget begejstret over den nye aftale mellem Ecclestone og Full Throttle Productions”, siger McLaren’s managing director, Jonathan Neale.

”Formel 1 må forstå at bruge denne mulighed, til at etablere sig selv på det amerikanske marked, Det amerikanske marked er meget vigtigt for mange af Formel 1’s partnere, derfor må vi ikke lade sådan en mulighed som denne her, gå til spilde”, afslutter Neale hvis McLaren team, har været en de stærkeste fortalere for et Formel 1 løb i USA.

Der er endnu ikke kommet nogen meldinger, om hvor banen helt præcist skal bygges, ligesom der stadig ikke er offentliggjort nogen tegninger af den kommende Formel 1 bane i Texas.

Jacob Carsting

Læs mere om:
  • New York droppet - Kina håber på ny aftale
  • Ny bane kan bane vejen for F1 i USA
  • USA tættere på Formel 1 comeback
  •