Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Race of Champions

ROC tilbage i Europa

Race of
Champions 

05/06/10 

Race of ChampionsEfter en afstikker til Kina sidste år, er The Race of Champions i år tilbage i Europe, nærmere bestemt i Tyskland.
2010 udgaven af The Race of Champions afholdes i Düsseldorf hvor der skal køres på Esprit Arena med over 50.000 siddepladser den 27. og 28. november.
Selv om der endnu er lang tid til arrangementet, har flere kendte top kørere allerede meddelt at de stiller op.
 

The Race of Champions startede i 1988 hvor Monthléry nær Paris var vært, de to efterfølgende år blev løbet afholdt først på Nurburgring i Tyskland (1989), og derefter på Barcelona Olympic Centre i Spanien (1990).
1991 forblev The Race of Champions i Spanien, men denne gang kørtes løbet på en rallybane konstrueret på Jarama banen ved Madrid.

I perioden 1992 til 2003 blev The Race of Champions afholdt på de Kanariske Øer, på en bane ved Telde nær Las Palmas.

2004 kørtes der første gang The Race of Champions på Stade de France i Paris, og her fortsatte man til og med 2006.
2007 og 2008 blev The Race of Champions kørt på Wembley Stadium i London, og sidste år afholdes arrangementet på det olympiske stadion i Beijing - "Bird's Nest" National Stadium.

Selve Race of Champions løbene bliver afviklet på to parallelle baner, hvor deltagerne skal ud og køre i flere forskellige biltyper.
Hver nation der deltager stiller med to kørere, der dels kæmper om det individuelle mesterskab, og som dels kæmper om det nationale mesterskab - ROC Nations Cup - hvor de score point sammen.

De sidste tre års vindere af Nations Cup kommer i år til at køre på 'hjemmebane', det er de to Formel 1 kørere Michael Schumacher og Sebastian Vettel.

Udover Michael Schumacher og Sebastian Vettel, har flere andre kørere allerede nu tilmeldt sig, det gælder blandt andet:
Team France: Alain Prost og Sébastien Loeb

Danmark har indtil videre ikke stillet med et nationalt hold til et Race of Champions løb, men det betyder ikke at Danmark ikke har været repræsenteret, for 'vanevinderen på Le Mans' Tom Kristensen har deltaget i Team Scandinavia hvert år siden 2001 sammen med den svenske DTM kører Mattias Ekström, men om de stiller op sammen igen i år er endnu uvist, men sikkert er det dog at de er inviteret!
Mattias Ekström blev iøvrigt en suveræn vinder af The Race of Champions i 2009, hvor han vandt samtlige gange han var på banen!

De Grå Busser er i samarbejde med Motorsporten.dk allerede nu klar med et rejsetilbud ned til Race of Champions 2010 i Düsseldorf, klik her for yderligere information.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Mattias Ekström
  • Michael Schumacher
  • Sebastian Vettel
  • Sebastien Loeb
  • Tom Kristensen
  •