Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Yokohama Cup

Yokohama Cup løb som DEC træning

Yokohama Cup 
20/05/10 
Yokohama

- for Jens-Henrik Hansen
HM Motorsport køreren Jens-Henrik Hansen som primært deltager i Danish Endurance Championship, deltog sidste weekend i de to Yokohama Cup løb på Padborg Park i forbindelse med 'Padborg Open'.
Formålet med deltagelsen i Yokohama Cup klassen var primært at få noget kørertræning samt noget løbstræning inden Danish Endurance Championship mesterskabet starter op sidst på måneden.
 

Lørdagens træning og tidtagning brugte Jens-Henrik Hansen til at vænne sig lidt mere til bilen, en Peugeot 307 fra Havdrup Motorsport, som kan kun har kørt i en weekend før deltagelsen i 'Padborg Open'.


(Foto: Motorsporten.dk)

I den fri træning kørte Jens-Henrik sig til en 7. plads med tiden 1:11,286, kun 1,192 sekund fra den hurtigste tid, og viste dermed at han godt kunne være med oppe blandt de etablerede kørere i klassen.
Tidtagningen om eftermiddagen gik igen flot for Jens-Henrik når man kigger på tiderne, for han sluttede med en tid på 1:10,654 - det var en forbedring på 0,632 sekund, så det var en tilfreds kører der vendte tilbage til pitten:
"Jeg synes hurtigt, at jeg kom ned i respektable tider, og fik tiden skåret ned til 1:10,6, hvilket jeg troede ville placere mig midt i feltet, men desværre havde konkurrenterne fundet tilsvarende fart, så det blev til en startplacering som nummer 9.


(Foto: Motorsporten.dk)

Søndagens første løb blev kørt i regnvejr, ikke just hvad Jens-Henrik havde håbet på, da han aldrig har prøvet at køre i Peugeot'en på våd bane, så det var med en hvis spænding at han linede op på startgridden.
Efter en lidt forsigtig start fik Jens-Henrik hurtigt mere føling med bilen på det lumske underlag, og specielt i den sidste del af løbet pressede han godt på og vandt flere placeringer, med det resultat han krydsede målstregen på 6. pladsen.

"Jeg kom godt afsted fra starten, men kørte ikke hårdt på, da bilen skulle føles lidt på tænderne. Derefter kom jeg til at ligge i gruppen bag Anders Christensen, mens jeg ligger der smutter Michael Skipper forbi, og jeg ligger længe og prøver at komme forbi teamkollega Peter Olsen, hvilket endelig lykkedes. På næstsidste omgang får jeg også passeret Anders Christensen og slutter på en tilfredsstillende 6. plads" - udtalte Jens-Henrik Hansen efter sit første regnvejrsløb.

Til andet løb var solen brudt igennem og banen var 100% tør, og Jens-Henrik skulle starte i karrierens første pole position, hvor han kommer godt fra start og holder 1. pladsen, men på anden omgang var Anders Majgaard på ydersiden af ham for enden af langsiden, hvor han fik bedre greb på vej over mod målstregen og får passeret Jens-Henrik.
Henover distancen må Jens-Henrik lade endnu et par af de mere rutinerede konkurrenter slippe forbi, og efter de 12 omgange som løbet strakte sig over kunne han køre i mål som nummer 7 kun 13 sekunder bag den vindende kører.


(Foto: Motorsporten.dk)

"Efter at jeg blev overhalet af Anders Majgaard følte jeg at jeg havde god kontrol over situationen, Anders Majgaard kan ikke fanges igen, men jeg kunne holde min 2. plads, desværre kommer jeg til at åbne for meget i indgangen til BigMag, så Bruno Rasmussen presser sig forbi og efter ham smutter David Falch også forbi. Derefter kommer jeg til at ligge på siden af Steffen Larsen rundt i Yokohama hårnålen, hvor jeg forsøger at holde mig på asfalten, men det kunne ikke lade sig gøre! Resten af løbet ligger jeg i duel med Steffen Larsen og må kæmpe lidt med bilen, der fik en utilsigtet justering af venstre baghjul."

"Totalt set var weekenden en succes. Nu ser jeg frem til at skulle besøge banen igen den 30. maj når Danish Endurance Championship skydes igang, og jeg sammen med HM Motorsport skal have revancheret den meget skuffende sæson vi havde i 2009 i Citroën C2'eren" slutter Jens-Henrik Hansen.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
 • Jens-Henrik Hansen
 • HM Motorsport
 • Padborg Park
 • 16/05/10 - Padborg Park - Yokohama Cup - DM
 •  
   

  Yokohama Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her  ASETEK SIMSPORTS