Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

KF3

Christian Sørensen dominerede

KF3 
20/05/10 

- i premieren på tysk karting-mesterskab 2010
Den sydvestjyske teenager: Christian Sørensen har i 2010 skrevet fabrikskontrakt som kører for den italienske kart-producent: Birel Motorsport. Dette foregår i den internationale junior-klasse: Karting Formula 3 (KF3), hvor en af udfordringerne i år bliver deltagelse i det stærktbesatte tyske junior-mesterskab (DJKM)
 

- DJKM 2010 har tiltrukket kørere fra 8 forskellige nationer, oplyser Christian Sørensen. – Mesterskabsserien byder på 5 afdelinger, og fik i år premiere på min tidligere hjemmebane i Kerpen lidt uden for Köln. Jeg satsede derfor på en god start på DJKM-sæsonen, hvor hovedsigtet er en forbedring af min samlede 5. plads fra 2009.


Sørensen var tæt på at score fuldt hus ved DJKM-premieren i Kerpen, som har været Michael og Ralf Schumachers udgangspunkt til en karriere i Formel 1.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Christian Sørensen var andenhurtigst under tidtagningen. Herved blev startplaceringerne henholdsvis nr. 1 og nr. 2 i DJKM-premierens to kvalifikationsheat.

- Vi har et godt og konstruktivt samarbejde med den tyske Birel-importør: Solgat Motorsport omkring DJKM, supplerer far Erik Sørensen. – Dette var kraftigt medvirkende til, at Christian vekslede det gode udgangspunkt til sejre i begge kvali-heat. Han skulle derfor starte ud som etter i for-finalen, hvor David Detmers fra Østrig, hollænderen Maksi van Meever og Lasse L. Sørensen (DK) besatte de efterfølgende pladser på startgridden.

I for-finalen gives der også placeringspoint til slutstillingen i DJKM 2010, men resultaterne vægtes kun halvt i forhold til placeringen i finalen.


Christian Sørensen har fremvist en pænt stigende formkurve i 2010-foråprssæsonen.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- I al beskedenhed fik jeg et godt race i for-finalen, fortsætter Christian Sørensen. – Hurtigt fik jeg slået et hul til konkurrenterne, og kunne derfor koncentrere mig om at køre ideallinjerne på Kerpen-rundbanen. Over målstregen havde jeg opbygget et forspring på omkring fire sekunder til konkurrenterne, hvilket svarer til 90 m. ned til toeren.

I selve DJKM-finalen scorede Christian Sørensen ikke den helt optimale start efter udgangspositionen som etter. Efter 2 omstarter havde løbets startchef pålagt danskeren at holde igen på feltet i startfasen, ellers var resultatet en tjans som ledlukker bag alle konkurrenterne. To kørere udnyttede situationen: Igor Walilko fra Polen samt Maksi van Meever, og Christian Sørensen faldt derfor tilbage på tredjepladsen:


Christian Sørensen fightede sig tilbage i front for DJKM-feltet på karting-banen i Kerpen.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Midtvejs i finalen var jeg fremme som toer, og inden allersidste omgang fik jeg tilbageerobret førstepladsen. I førertrioen fightede vi intenst hen over alle 23 baneomgange, og vi måtte hele tiden køre de såkaldte konservative ideallinjer, der giver lidt langsommere omgangstider. Dette blev udnyttet af en hollandsk konkurrent, som lidt i desperation lavede en unfair overhaling af førertrioen, hvilket bl.a. sendte mig ud i botanikken. Jeg faldt derfor tilbage som treer over målstregen.

- I Tyskland bliver finale-løbene optaget på video, forklarer Erik Sørensen. – Optagelserne bliver efterfølgende nøje studeret af arrangementets sports-dommere, og hollænderen fik fortjent frataget sin sejr, hvorved Christian blev rykket op på andenpladsen. Tyskerne er hermed sportsligt førende inden for et område i karting, hvor der ikke altid bliver taget hånd omkring skubninger, som ofte giver den bagfrakommende alle fordele.


Storebror: Bo Sørensen, scorede en fornuftig 8. plads sammenlagt efter opstarten på det tyske karting-mesterskab.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Storebror, Bo Sørensen, har i 2010 oplevet en forsinket sæsonstart i den internation kartng-klasse: KF2, men var tæt på at ramme sit tidligere hurtige speed i Kerpen: - I første kvali-heat scorede jeg tredjepladsen, men blev nr. 19 i kvali-heat 2 efter nærkontakt/karombolage med en konkurrent. I for-finalen startede jeg på en 17. plads og kørte mig frem til en nier. I finalen var jeg en overgang helt fremme som nr. 4, men sluttede på en niendeplads efter tætte fights. Jeg er dog godt tilfreds med premieren i det tyske mesterskab, hvor jeg foreløbig ligger på en 8. plads efter Kerpen.

I KF3 ligger Christian Sørensen på en samlet toer i front, og har sammen med Maksi van Meever taget et afgørende forspring til forfølger-feltet. Næste afdeling i det tyske mesterskab afvikles på Oschersleben sidst i maj.

KARTINGTEAM CHRISTIAN SØRENSEN

Åge Kirketerp Jensen

Læs mere om:
  • Christian Sørensen
  •