Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Træf

Zenvo optræder på dansk asfalt

Træf 
22/05/10 

Sportscar Event – arrangement hvor alle kan købe sig en tur i en sportsvogn – fylder ti år i år. Og hvilken fødselsdagsfest – den danske superbil Zenvo ST1 med 1.104 hk kommer både til begge events, Jyllandsringen i slutningen af maj og Sjællandsringen i juni.
 

Sportscar Event er et El Dorado af modeller fra de fineste sportsvognshuse fra Tyskland, Italien, England og USA. Ikke desto mindre er det absolutte scoop i år dansk.

Den danske supersportsvogn Zenvo ST1 kommer nemlig til de to events, på FDM Jyllandsringen den 29. maj og på FDM Sjællandsringen den 6. juni. Ikke alene kommer Zenvo’en for at vise sig frem – som det eneste sted i verden bliver der mulighed for at købe sig en tur i bilen med 1.104 hk.


Et scoop slet og ret. Der er vel risiko for, at ”scoop” er et lidt slidt udtryk i vores kreds, men ikke desto mindre er det netop et scoop, når den danske supersportsvogn Zenvo kommer til dette års Sportscar Event.
(Foto: Flemming Haslund)

Turene bliver udbudt i samarbejde med Lauritz.com, der står for afviklingen af auktionen, auktionen er netop startet og kan ses på webadressen www.lauritz.com.
Overskuddet fra auktionen går som alle andre køreture i Sportscar Event til Børnecancerfonden.

Zenvo er Jesper Jensens vision og drøm – målet var at bygge en bil, der hvad effekt og eksklusivitet angår kunne sætte ellers utrolige Bugatti Veyron på plads. Midlet er først og fremmest at konstruere en motor med væsentlig større effekt end Bugattien, der har 1.001 hk. Derfor har Zenvo fået 1.104 hk.

Bilen, der er ved at placere Danmark på sportsvognenes verdenskort, er en Zenvo ST1 med disse data: 1.104 hk, under 3 sekunder, over 350 km/t og noget nær 16 mio. kr., hvis der skal et sæt danske nummerplader på.

Den danske superbil Zenvo forbløffer først og fremmest ved sin udstråling. Men den virkelige sensation er motoren – over 1.100 hk fra en V8-motor.

”Vi jagtede den rigtige motorblok i USA,” forklarer Jesper Jensen, ”Vi kunne dog ikke finde en motor, der kunne leve op til vores krav, hvorefter vi gik i gang med at designe vores egen blok. Blokken er lavet i aluminium for at holde vægten nede. Blokken er designet til at kunne holde til mere end 2.000 hk, for at sikre os at motoren er langtidsholdbar”.


Zenvo fakta:
Type: 2-personers sportscoupé.
Design: Langsliggende centermotor, baghjulstræk.

Motor:
Design: V8.
Fødesystem: Kompressor og turbo
Slagvolumen: 7,0 liter.
Effekt: 1.104 hk.
Moment: 1.430 Nm.

Præstationer:
Acc. 0-100 km/t: 3,0 sek.
Topfart: 375 km/t (elektronisk begrænset).

Pris:
Pris: Ca. 5,6 mio. kr. uden reg. afgift.


Sportscar Event fakta

Arrangementet
Hvad: Sportscar Event 2010, få en tur som co-driver i en sportsvogn
Overskuddet går til Børnecancerfonden

Hvor og hvornår?
FDM Jyllandsringen nord for Silkeborg: Den 29. maj, kl. 9-16
FDM Sjællandsringen syd for Roskilde: Den 6. juni, kl. 9-16

Adgangsbillet:
Voksne: 50 kr.
Børn under 12 år: Gratis adgang

Pris for ture i sportsvognene:
Fra 300 til 1.500 kr. eksempler

  • Opel Speedster Turbo: 300 kr.
  • AC Cobra: 500 kr.
  • Porsche 911 GT3 RSR: 800 kr.
  • Corvette ZR1 Hennessey 1.000 kr.
  • Lamborghini Gallardo: 1.000 kr.
  • Ultima Can Am: 1.300 kr.
  • Mercedes McLaren SLR: 1.500 kr.

Sportscar Event 2010
Flemming Haslund


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • Sjællandsringen
  •