Bike Promotion

18/05/10

- på Euro Speedway Lausitz, Tyskland
Simon Tirsgaard, Steen Hansen og Steven Tirsgaard har i den forløbne weekend kørt årets første træning og deltaget i International Bike Promotion på Euro Speedway Lausitz 100 km syd for Berlin.

Det er noget imponerende at køre på det fantastiske motorsportsanlæg med plads til 120 tusinde siddende tilskuere og gode faciliteter omkring banen.

Lørdagen indledtes med regn, våde baner og en asfalttemperatur på 4 – 6 grader, men vi kom dog i gang med at lufte motorcyklerne på banen, men lidt på listepoter. Banen tørrede dog noget op, men temperaturen på asfalten flyttede sig ikke den rigtige vej. Der var dog stadig rigtig godt liv i Honda´erne efter vinterpausen.

Sidst på lørdagen deltog vi i International Bike Promotion løb med deltagere fra 6 nationer, men stadig med meget kold asfalt og lidt støvregn. Simon Tirsgaard fik en 5. plads i Super Sport 600 klassen mens Steven Tirsgaard vandt Super Bike klassen med 700 tusindedel af et sekund – der var virkelig pres på ud på langsiden og ind over målstregen. Steen Hansen var helt oppe i front af feltet, da han fik en forhjulsudskridning og kurede af banen. Steen var uskadt, men motorcyklen fik nogle skrammer, der skulle udbedres. Det viste sig dog, at vi manglede en enkelt reservedel, som ikke kunne skaffes på banen, så det var Steen´s afslutning på denne trænings weekend.

Der var mange kørere, der led samme skæbne som Steen med forhjulsudskridninger på den kolde asfalt og en tur ud i grus og græs.

Søndag middag kom solen frem og det gav betydeligt bedre forhold at køre under. Søndag eftermiddag blev der igen kørt løb i Bike Promotion serien. Simon havde banket mere af vinterens rust af både krop og motorcykel og sluttede på den samlede 3. plads - det er bare den rigtige vej.

Steven gav lige en lille opvisning, og satte alle lørdagens konkurrenter på plads ved at vinde med et forspring på 20 sekunder over de 11 omgange ned til nr. 2. Det er en fornøjelse, at se den hvide snude af Honda`en ud på langsiden og videre ned i de første sving efter langsiden.

Næste løb er på Anderstorp banen i Sverige til Bike Promotion den 28. – 30. maj.