Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

24 Hours

Fantastisk løb for Allan Simonsen på Nürburgring

24 Hours 
18/05/10 

Hankook Team Farnbacher med Allan Simonsen som den centrale og hurtigste kører, vandt en nærmest sensationel 2. plads i 24 timers løbet på Nürburgring.
Det triumferende firkløver, der også bestod af Dominik Farnbacher, (Tyskland), Lehman Keen (Amerika) og Marco Seefried (Tyskland) kørte Ferrari 430 GTC raceren fra en 46. gridplacering til den flotte 2.plads generelt i feltet med 197 potente racere, og kørte på de 24 timer,154 omgange, eller 3900 km på den flotte og krævende bane i Eifel bjergene.
 


(Foto: Farnbacher Racing)

De sluttede efter det hårde og lange løb kun 3,54 min. efter den vindende Schnitzer BMW M3 GT2.
Efter det seneste Le Mans Series løb på Spa-Francorchamps, var dette en tiltrængt og stor succes for Allan Simonsen, der også i år har et meget afvekslende løbsprogram med LMS løb og BritishGT serien, samt diverse australske indsatser.

Farnbacher racing deltog for første gang i 24 timers løbet, og det var endda meget tæt på, at teamet var udgået før løbet startede, idet bundpladen til raceren kort før kl. 15 lørdag eftermiddag var væk!
Det viste sig, at en fan havde snuppet sig en utraditionel souvenir, da han bag teamets telt havde spottet bundpladen. Da politifolk fandt frem til tyveknægten, stak han af, men efterlod sig bundpladen, der så kunne monteres i rette tid kort før start!

Men bortset fra denne nervepirrende oplevelse havde Hankook team Farnbacher et helt igennem perfekt løb, hvor Ferrarien kørte som et urværk og kæmpede sig op gennem resultatlisterne gennem natten og formiddagen på Nürburgring. Da flere af racerne i armadaen af Audi R8, Porsche GT2, etc. fik problemer med holdbarheden op ad søndag formiddag, rykkede Ferrarien tilsidst op på 2. pladsen.


(Foto: Farnbacher Racing)

Horst Farnbacher (Teamchef):
"Den manglende bundplade gav os en del problemer kort før starten. Selvfølgelig havde vi en reserve, men her manglede jo alle beslag m.v. Alligevel var vi ved at flikke noget sammen med wirer og andet, men det havde jo aldrig holdt sammen i løbet. Men til alt held lykkedes det jo,selvom det godt nok var knapt. Jeg sagde til kørerne, at de skulle skåne bilen lidt. Det betød: Ingen skæren over curbs og ingen brug af første gear. Men bortset fra det, gik drengene jo til stålet. Jeg er bare så stolt af hele teamet. Det er en meget stor triumf for os som et privat mindre team."

Dominik Farnbacher:
"Det var et meget hårdt løb for os. Vi havde som mål at komme mellem de 10 første og yde en god indsats som forberedelse til LeMans om 1 måned. Så det gik jo godt!. Dog ikke i kvalifikationen, hvor vi havde lidt tekniske problemer. Men allerede fra start kom vi rigtig godt op gennem feltet. Meget stor ros og anerkendelse til mine teamkolleger, der alle har kørt hurtigt og ikke mindst fejlfrit i alle 24 timer."

Allan Simonsen:
"Dette resultat er utroligt og unikt for os - og især også for Hankook, da Tyskland er et særdeles vigtigt marked for dem. Vi havde overhovedet ingen problemer løbet igennem. Og at komme i mål kun 4 minutter efter vinderen her på Nürburgring er kun muligt for et mindre team som os, når alt klapper uden problemer. Dækkene fungerede absolut fantastisk. Var konstante og meget holdbare. Vi kørte i modsætning til mange andre løbet igennem uden dækproblemer. Det giver også os kørere ekstra selvtillid i dette utroligt hårde løb. Vi er meget fortrøstningsfulde nu og ser frem til et meget spændende løb på LeMans i juni."

Lehman Keen:
"Det er utroligt at være på podiet. Især når man ser hvilke teams der elllers har deltaget, er det en næsten uvirkelig triumf for Team Farnbacher. Fabrikker som Porsche, Audi og BMW stiller op med fuld fabriksdeltagelse og verdensklasse kørere. Dertil kommer, at det er et 24 timers løb på den virkelig mest forrykte bane i verden. Teamet har gjort et utroligt job her, og det var endda deres første 24 timers løb på Nürburgring!"

Marco Seefried:
"Også herfra stor respekt til teamet og mine medkørere. Man kan tydeligt se, de alle er profis. De ved, hvor højrepedalen sidder, men kører også med stor omtanke."

Søren Christensen

Læs mere om:
  • Allan Simonsen
  • Dominik Farnbacher
  • Leh Keen
  • Farnbacher Racing
  • Spa-Francorchamps
  • 09/05/10 - Spa-Francorchamps - Le Mans Series
  •