Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Jens Møller forsvarede andenpladsen i DTC

Danish
Touringcar
Challenge 

18/05/10 

Efter årets anden DTC-afdeling på Padborg Park formåede Jens Møller at forsvare sin andenplads i kampen om årets Danish Touringcar Championship. Køreren fra Team FDM Tegee-Dan Motorsport scorede en tredje- og en fjerdeplads i de to løb, hvor hans teamkammerat Kim Holmgaard fulgte ham til dørs i det andet løb og scorede karrierens bedste resultat med en femteplads.
 

”Det var okay med farten på løbsdagen, men vi havde ikke det overskud, som vi havde haft dagen forinden under træningen og tidtagningen, hvor vi var hurtigste mand,” vurderer Jens Møller.

”Måske skulle vi rent indstillingsmæssigt have ændret noget fra lørdag til søndag, men vi var godt klar over, at Tom Pedersen ville være hurtig i sin Honda, og han var umulig at overhale i løb 2. Jan Magnussen pressede mig til at lave en kørefejl i Audi-kurven. Jeg havde ellers på fornemmelsen, at han var på indersiden af mig, så jeg lod lidt plads stå åben, og så kom jeg ud i det løse. Det blev en lektion til erfaringsbogen og så en påmindelse om, at jeg skal lade være med at være for meget Mr. Nice Guy.”


Jens Møller måtte kæmpe hårdt for placeringerne.
(Foto: Morten Kimer Hansen)

I det første af de to løb for DTC på Padborg Park besatte Jens Møller tredjepladsen, som dog burde havde været en andenplads, men problemer med bremserne gjorde, at Jens Møller to gange var ved at sætte sig selv af for enden af langsiden. ”Jeg havde store problemer med bremsebalance i både løb 1 og 2, og efterfølgende kunne mine mekanikere konstatere, at der er et stort problem med trykket på den forreste bremsekreds, så måske noget af forklaringen ligger der,” udtaler Jens Møller. Han lå også til at erobre samme placering i andet løb. Indtil han bogstaveligt talt på målstregen blev overhalet af Casper Elgaard.

”Jeg troede, at der var en omgang mere,” forklarer Jens Møller om episoden. ”Det er helt umuligt, at det kan lade sig gøre, og jeg ærgrer mig over, at jeg ikke bare lod Casper hænge til tørre i svinget forinden, men det kan jeg kun takke mig selv for. Det er der ikke noget at gøre ved. Vi må bare videre og op på hesten igen.”


Jens Møller forsvarede andenpladsen i DTC.
(Foto: Morten Kimer Hansen)

Jens Møllers teamkammerat hos Team Tegee-Dan FDM Motorsport, Kim Holmgaard, blev noteret for en femteplads i andet løb efter et dramatisk første løb, der endte i sandkassen.

”Jeg knækkede en spindel, så bilen fortsatte bare ligeud,” forklarer Kim Holmgaard. ”Vi nåede så at reparere det til andet løb, men vi havde ikke tid til at lave andet på bilen, for hele fronten og hele indsugningen var smadret. Til andet heat var alle indstillinger ikke, som de skulle være, men bilen kørte egentlig udmærket.”

Til andet heat skulle Kim Holmgaard starte fra bedste startposition, men fik ikke det optimale ud af den gode startplacering.

”Det var begyndernerverne, der gjorde, at konkurrenterne kom forbi mig på første omgang, for i resten af løbet holdt jeg den samme fart. Men vi skal jo lære hver gang,” siger Kim Holmgaard.


Læs mere om:
  • Jens Reno Møller
  • Kim Holmgaard
  • FDM Motorsport
  • Padborg Park
  • 16/05/10 - Padborg Park - Danish Touringcar Challenge
  •