Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Toppen af isbjerget

Formel 1 
19/05/10 

Formel 1 løbet i Monaco har det hele. At være tilskuere til et Formel 1 løb er altid noget helt specielt, men stemningen i Monaco’s gader, gør netop dette løb til årets absolutte højdepunkt i Formel 1 kalenderen. Er du bare det mindste interesseret i Formel 1, er rejsen til Monaco mere end pengene værd.
 

Monza har den specielle stemning af fart, god italiensk mad og som regel altid skyfrihimmel. Spa har Eau Rouge, bjergene og god lokal øl.
Monaco til gengæld har alt det de andre ikke har. Og lidt til.

Der findes ingen steder i verden, som Monaco. De smalle, pletfrie gader er snævre bare at gå på, men at forestille sig at kører Formel 1 der, lyder jo fuldkommen vanvittigt. Og det er lige præcist det hele Formel 1 løbet i Monaco handler om, alt er simpelthen så pletfrit, glamourøst at det virker helt ufatteligt for en ganske almindelig dansker.
Togstationen på Monaco, er omringet af bjerge, lejligheder i millionklassen, Bentley’er, og Ferrari’er i de omkringboendes garager.
For at komme ned til selve banen, skal man igennem de flotteste tunneller der findes i Europa. Og pludselig står man midt i Monaco’s by. En by, der ikke er som nogen anden, og specielt ikke når der er Formel 1.

Over alt oser der simpelthen af penge, der er små boder med tonsvis af Formel 1 merchandise, og så er der en udsigt som man ikke ser på nogen anden racerbane. Havnen der ligger ved siden af banen, og propfyldt med både i den dyre ende, mange af dem ligger højst 3 meter fra banekanten.

Er man bare det mindste interesseret i Formel 1, så er Monaco et hit. Her kan man gå banen rundt efter løbet, man kan se alle teams’ene pakke sammen, røre ved de dyre motorhomes, samle dæk stumper op fra banen. Ja, man kan købe en øl hos en af de mange boder der står midt ude på banen, bare 2 timer efter Formel 1 feltet har kørt der.

Monaco er simpelthen fantastisk, men dyrt.

Jacob Carsting

Læs mere om:
  • Monte Carlo
  •