Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

Godt race i et reduceret felt

Special Saloon 
18/05/10 

Kun en uge efter sidste løbsweekend blev afholdt på Ring Djursland, var Bel-Ray SSC Challenge atter i aktion på Padborg Park i weekenden. Kun ni kørere var tilmeldt klassen, men de sørgede alligevel for at levere spændende racerløb.
 

Claus Christensen satte sig - vanen tro - på toppen af begge tidtagninger, mens Dennis Holbæk Pedersen og Michael Klostermann fulgte efter i første tidtagning. I anden tidtagning tog Klostermann næstbedste tid og Jørgen Hansen tredjebedste. Netop lørdagens anden tidtagning var noget alternativ, idet regnen begyndte at falde på banen efter kun ti minutter. Herefter var pitten omdannet til en parkeringsplads for SSC-biler, hvor kun Christian Vejby benyttede tiden til at få trænet sine evner i det våde vejr.


Claus Christensen var flyvende på Padborg Park.
(Foto: Gripping Media)

Regnen forsvandt først fra den sønderjyske flyveplads omkring søndag middag, og det betød at banen stadig var våd, da SSC-feltet skulle køre deres første løb. Den våde asfalt var lige noget der passede Jakob Borum og hans Honda Integra.

Fra en start på syvendepladsen kørte han sig hurtigt op bag Jørgen Hansen og Dennis Holbæk, der i deres potente baghjulstrækkere kæmpede for at holde bilerne på vejen. Jørgen Hansen tog sig en snurretur netop som han havde krydset målstregen, og undgik med nød og næppe at påkøre Niels Høiby, da han kørte tilbage på banen, hvorefter han ikke levnede megen plads til Volvo-køreren rundt i Pöetz-kurven. En hændelse, banens dommere takserede til en stop & go-straf.


"Flyt dig så!" synes Borum at tænke bag rattet i Hondaen.
(Foto: Gripping Media)

Jakob Borum gjorde til gengæld sit til at gøre livet surt for Dennis Holbæk. Den "lille" Honda bed sig fast bag den gule Aquila og forsøgte i banens snoede sektioner at komme forbi eks-bokseren. "Det er meget muligt at Aquilaen er hurtig på langsiden, men i svingene var den godt nok mindst 4,5 meter bred!", grinte Jakob da han kom i mål på en flot generel 3. plads efter vindende Claus Christensen og Dennis Holbæk på andenpladsen.

Solen var endelig kommet frem fra sit skjul, da det sidste heat skulle afvikles, og det var noget der passede de hurtigste biler i klassen. Mens Claus Christensen stak af fra start, måtte Jørgen Hansen og Dennis Holbæk kæmpe en lang og tæt kamp om de to sidste podiepladser. Flere gange var der kun centimeter imellem de to biler, men i den sidste ende var Aquilaen bred nok til at holde på andenpladsen.


Christan Vejby og Jakob Borum nåede kun en kort kamp i 2. heat, da Vejby udgik med en knækket bærearm.
(Foto: Gripping Media)

Christian Vejby og Jakob Borum havde endelig genoptaget deres indbyrdes kamp om placeringerne, men selvom det var ganske seværdigt, sluttede kampen før tid, da Vejby knækkede en bærearm og måtte udgå.

Også Nils Davidsen blev ramt af en sjælden teknisk defekt, da han udgik allerede efter første sving. Der er dog ingen tvivl om at den sympatiske autoforhandler er klar igen når Bel-Ray SSC Challenge er på programmet til Juniløbet på FDM Jyllandsringen.

Bel-Ray SSC Challenge

Gripping Media ApS

Læs mere om:
 • Andreas Kjærgaard
 • Christian Vejby
 • Claus Christensen
 • Dennis Holbæk Pedersen
 • Jakob Borum
 • Jørgen 'Gamle' Hansen
 • Michael Klostermann
 • Niels Høiby
 • Nils Davidsen
 • Padborg Park
 • 16/05/10 - Padborg Park - Special Saloon
 •