Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Yokohama Cup

Rolighed på vej mod toppen

Yokohama Cup 
18/05/10 

Yokohama Cup-debutanten Lasse Rolighed havde god fart på sin Peugeot 307 fra Pers Kemi Sport, da han deltog i løbene på Padborg Park i weekenden.
Allerede i lørdagens træning viste den unge racerkører hvad der var i vente, da han satte næstbedste omgangstid under 1/10 sekund fra Anders Majgaard.
 

Og tidtagningen var nervepirrende tæt på at blive til et endnu bedre resultat, da han sikrede sig endnu en 2. plads - og dermed en startplacering i første række - kun tre tusindedele fra Anders Majgaards bedste omgangstid.


Lasse Rolighed har fået fart på sin sorte Peugeot 307.
(Foto: Gripping Media)

"Vi havde lavet lidt ændringer på undervognen udfra hvad vi lærte på Jyllandsringen, og det virkede tydeligvis helt efter hensigten", fortæller Lasse Rolighed. "Det er en god fornemmelse at komme så godt fra start i en ny klasse, og det gav bestemt lidt bonus til selvtilliden."

Søndag formiddag stod regnen ned over banen, og det gav problemer for Pers Kemi Sport. "Vi havde reelt set ikke et regnvejrssetup, og jeg har ikke mange omganges erfaring med at køre race i regnvejr, så det var en ret uoverskuelig opgave. Opsætningen fungerede ikke, og bilen var noget svær at styre." Trods de svære forhold formåede Lasse at holde bilen hjem til en fjerdeplads, lige foran Michael Skipper.


Uden regnvejrsopsætning kan det godt være svært at køre stærkt.
(Foto: Gripping Media)

Næste løb gik ikke meget bedre. En dårlig start, hvor koblingen drillede, kostede en masse pladser, men det lykkedes at avancere fra 7. til 5. pladsen bagved den erfarne Anders Christensen. "Anders var noget svær at komme forbi, og på de sidste to omgange bliver min bagende pludselig meget levende og svær at holde på plads. Det gør at jeg mister fire sekunder pr. omgang, så 5. pladsen kan jeg ikke klage over", siger Lasse, der undervejs nåede at køre næstbedste omgangstid og med rette kan kalde sig for weekendens hurtigste revisor.


Der blev kæmpet om placeringerne i weekenden.
(Foto: Gripping Media)

"Jeg har ikke fundet frem til fejlen endnu, men det skal vi nok have fået styr på når vi kommer på Jyllandsringen om en måned - og så skal jeg altså have de pokaler med hjem, som jeg ikke fik i denne weekend!"

Lasse Rolighed og Pers Kemi Sport kører nemlig først løb igen den 19-20. juni, da Yokohama Cup og de andre supportklasser ikke deltager i Göteborg City Race, hvor DTC ellers skal køre sammen med det svenske STCC-felt den 5. juni.

Pers Kemi Sport

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Lasse Rolighed Petersen
  • Padborg Park
  • 16/05/10 - Padborg Park - Yokohama Cup - DM
  •      ASETEK SIMSPORTS