Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Yokohama Cup

Ud i kulden

Yokohama Cup 
18/05/10 
Yokohama

Den kolde vinter gik sin gang og blev afløst af et koldt forår. Aldrig har man set så mange mennesker midt i maj måned iført tophuer og vanter stå og se på motorløb på Padborg Park. Banen lagde i weekenden asfalt til årets anden afdeling af Danish Touringcar Championship, men for Team Piont-S blev det en blandet oplevelse.
 

Træningen forløb uden problemer, motoren spandt veloplagt og undervognen var tæt på at være perfekt. Der blev ikke kørt til grænsen, da tiden indtil tidtagningen bedst kunne bruges til at holde øje med vejret og have tid til at ændre opsætning frem for at reparere skader. Heldigvis holdt det tørvejr og på femte omgang stoppede uret på 1:10,040. Tiden så længe ud til at kunne sikre en startplads i forreste række, men i de sidste minutter lykkedes det Anders Majgaard og Bruno Rasmussen at klemme sig foran – sidstnævnte med et forspring på kun 28 tusindedele af et sekund. Da tidtagningen var overstået, kunne det konstateres, at hele feltet lå indenfor 1,8 sekund, og med de første otte biler indenfor et halvt sekund, så der var lagt op til godt motorløb søndag.


Rundt i hårnålen på Padborg Park.
(Foto: Gripping Media)

Søndagen oprandt med kulde, regn og blæst, som ikke indbød til udendørs aktiviteter. Vejrmeldingerne blev studeret i detaljer, men prognoserne viste først opklaring og tørvejr efter klokken tolv. Mekanikerne fik justeret undervognen til regnvejr og så var Kim klar til start. Starten forløb pænt uden buler eller skubberi, og det blev hurtigt klart, at bilens opsætning var helt perfekt. Afstanden til de foranliggende blev mindre for hvert sving, men kørsel på grænsen af det mulige er svært – især når banen er kold og våd. På tredje omgang blev den hårfine grænse for dækkenes vedhæftningsevne overskredet i Big Mac og den blå-hvide Peugeot måtte en tur ud over græsset. Da næsen igen pegede den rigtige vej og hjulene var kommet op på det sorte underlag, var feltet forsvundet langt udenfor rækkevidde, så bilen blev kørt i pit. Efter heatet sad en glad Kim Lund og varmede sig i teltet: ”Det var lidt ærgerligt. Bilen gik perfekt og trak som en drøm, men der er næsten ingen margen mellem succes og fiasko under de forhold vi har i dag.”

Vejrmagernes profetier holdt stik, og vejret var klaret op med solskin og tør bane til andet heat. På grund af resultatet i første heat, var startpositionen nu på sidste række, men det afholdt ikke Kim fra at skyde et par pladser frem da starten gik og komme med i gruppen af de hurtige kørere. Det kunne også kaldes øretævernes holdeplads, og der blev kørt tæt og udvekslet nogle klistermærker over de første omgange. Da løbet gik ind i en roligere fase, begyndte Kim at arbejde sig ind på de forankørende biler. Desværre blev anstrengelserne ødelagt af en lidt for ivrig konkurrent, som bagfra forsøgte at smutte gennem et hul, der bevægede sig hurtigere end ham selv. Det gav en snurretur til Kim, og igen måtte han konstatere, at feltet var kørt i forvejen.


Ups – vi skulle vist samme vej.
(Foto: Gripping Media)

Næste gang Kim og ’Løven’ skal på banen, bliver til Juniløbet på FDM Jyllandsringen. Der er nok ikke nogen hjemmebanefordel, men det er helt sikkert, at hele holdet møder op med en bil, der er trimmet til banen.

Gripping Media ApS

Læs mere om:
 • Kim Lund Johansen
 • Team Lund
 • Padborg Park
 • 16/05/10 - Padborg Park - Yokohama Cup - DM
 •  
   

  Yokohama Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her  ASETEK SIMSPORTS