Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Yokohama Cup

Tre podieplaceringer til Number 1 Racing

Yokohama Cup 
18/05/10 
Yokohama

Denne weekends Yokohama Cup løb udviklede sig meget forskelligt for de to Number 1 Racing kørere Anders Majgaard og David Falch i deres Peugeot 308 EPO1 racere, men vigtigst af alt sluttede de weekenden af med endnu en dobbelt-sejr, og dermed masser af gode point så de begge stadig er med i toppen af mesterskabet.
 

Allerede i lørdagens fri træning begyndte problemerne for David Falch, der ikke rigtig følte at setup'et på hans Peugeot racer var som han kunne ønske det, og han måtte tage til takke med 6. pladsen.
Tilgengæld var Anders Majgaard rigtig godt kørende, og med tiden 1:10,094 var han Yokohama Cup feltets hurtigste kører.
Der var dog under et halvt sekunds tidsforskel på de to Number 1 Racing kørere.


David Falch kæmpede med bilen i den fri træning.
(Foto: Motorsporten.dk)

I eftermiddagens tidtagning gik det endnu hurtigere for de to kørere, Anders Majgaard barberede yderligere lidt af tiden, og var endnu en gang hurtigste mand på banen med tiden 1:09,723, hvilket var 0,003 hurtigere end Lasse Rolighed der besatte 2. pladsen.
1. pladsen - pole position - indbragte Anders Majgaard 3 point til mesterskabet.


Anders Majgaard på vej mod pole position.
(Foto: Motorsporten.dk)

David Falch og hans mekanikere havde trimmet på setup'et på hans 308'er, med det resultat at han denne gang kun var 0,344 sekund fra Anders' tid, alligevel rakte det 'kun' til en 5. plads i startopstillingen - så alt var endnu ikke helt som David kunne ønske det, med dog meget bedre end i den fri træning.

Søndagens løb der blev kørt i regnvejr startede lige efter bogen for Anders Majgaard, han udnyttede sin pole position perfekt, og førte feltet gennem første sving.
Denne føring fastholdt han flot i starten af løbet, men det gik desværre lige modsat for David Falch der på anden omgange måtte parkere sin racer ude på banen.
"Der var problemer med benzintilførelsen" - konstaterede David Falck tørt efter at kan kom tilbage til pitten.

Bag Anders Majgaard rykkede Steffen Larsen tættere og tættere på, og de to var det meste af løbet ikke over et sekund fra hinanden - det var dejlig tæt race der fik publikum helt op på tæerne.
Men desværre blev det lige tæt nok på sidste omgang, hvilket kostede Anders meget tid samt ikke mindst 1. pladsen, med det kedelige resultat at han krydsede målstregen 0,943 sekund bag vinderen med en grim bule i bilen!
Scoren her blev 17 point til Anders og 0 til David.


Anders Majgaard holdt hele løbet, bortset fra den sidste halve omgang, Steffen Larsen bag sig.
(Foto: Motorsporten.dk)

I startopstillingen til det andet løb, opstiller man de seks bedst placerede kørere i omvendt rækkefølge, hvilket betød at Anders Majgaard skulle starte løbet fra 5. pladsen, mens David Falch der udgik af første løb skulle starte løbet på sidste pladsen!
Begge Number 1 Racing kørere var dog tændte på at slutte weekenden af med et par gode resultater, på trods af deres startplaceringer henholdsvis midt og bagerst i feltet.

Allerede under starten og på første omgang vandt de to Number 1 Racing kørere mange placeringer, og på anden omgang var Anders Majgaard oppe og kæmpe med om 1. pladsen, en kamp som han trak sig vindende ud af.
Da først Anders var på 1. pladsen, kunne han trække sig lidt fri fra konkurrenterne, mens David Falch stille og roligt arbejdede sig op gennem feltet, en lang og sej kamp hvor konkurrenterne en for en måtte se sig passeret indtil han kom helt op bag sin teamkollega, så de kunne krydse målstregen på 1. og 2. pladserne med blot 3,173 sekunder mellem sig - og over et halvt sekund fra David Falch og ned til køreren på 3. pladsen.


Anders Majgaard og David Falch sikrede Number 1 Racing endnu en 1-2 sejr det andet løb.
(Foto: Motorsporten.dk)

Undervejs satte Anders Majgaard løbets hurtigste omgangstid, det var på 6. omgang hvor han kørte tiden 1:10,455.
David Falch sluttede løbet som den suverænt mest overhalende kører, fra sidste pladsen til anden pladsen klarede han på de 10 første ud af løbets 12 omgange.
Ingen af de to præstationer gav dog point, men det gjorde 1. og 2. pladserne - henholdsvis 20 og 17 point til Anders og David.


Number 1 Racing øverst på podiet. På 1. pladsen Anders Majgaard, på 2. pladsen David Falch og på 3. pladsen 'forfølgeren' Bruno Rasmussen.
(Foto: Motorsporten.dk)

"Det var en rigtig god weekend, blot ærgerligt med den afslutning på det første løb" - udtaler Anders Majgaard og fortsætter - "det er først nu at jeg føler at det hele spiller som det skal!"

Når sportsdirektør Lars Vendelbo ser tilbage på weekenden, er det med en god portion tilfredshed:
"På trods af problemerne omkring den ene bil, syntes jeg vi fik en fornuftig weekend ud af det. Vi fik vist at vi stadig kan være med helt fremme, og begge kørere scorede vigtige point til mesterskabet. Der er nu en måneds pause inden det næste løb, og i den periode skulle vi gerne nå at få testet lidt mere med bilerne, så vi står endnu bedre rustet til løbet på Jyllands-Ringen."

Efter de fire første afdelinger af dette års Yokohama Cup mesterskab er Anders Majgaard og David Falch stadig med helt fremme i stillingen.
Anders Majgaard ligger på en delt 1. plads sammen med Steffen Larsen, David Falch er placeret på 4. pladsen, og mellem sig har de Bruno Rasmussen.

Stillingen i Yokohama Cup mesterskabet:
(Efter 4 ud af 14 afdelinger)

Plac. Kører Mærke Point
1 Steffen Larsen Peugeot 307 68
- Anders Majgaard Peugeot 308 68
3 Bruno Rasmussen Peugeot 307 53
4 David Falch Peugeot 308 47
5 Lasse Rolighed Pedersen Peugeot 307 46
6 Peter Olsen Peugeot 307 40
- Anders Christensen Peugeot 307 40
8 Jens Henrik Hansen Peugeot 307 35
9 Kim Lund Peugeot 307 29
10 Michael Skipper Ford Fiesta 18
11 Allan Jensen Peugeot 206 13
12 Søren Marquard Peugeot 307 7

Næste løb for Number 1 Racing og kørerne Anders Majgaard og David Falch, bliver ved 'Juniløbet' på Jyllands-Ringen den 19. og 20. juni.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
 • Anders Majgaard
 • David Falch
 • Number 1 Racing
 • Padborg Park
 • 16/05/10 - Padborg Park - Yokohama Cup - DM
 •  
   

  Yokohama Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her  ASETEK SIMSPORTS