Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Max Christensen vinder Danboring Rally i Kjellerup

DM Rally 
17/05/10 

Danmarksmesteren fra 2008 førte hele anden del af årets DM-premiere
Det blev Max Christensen/Dorthe Ravn, Svenstrup/Horsens, som triumferede, da Danboring Rally fredag og lørdag skød kampen om årets Danmarksmesterskab i rally i gang. I og omkring Kjellerup var hele den danske elite samlet til sekunddyst over 15 hastighedsprøver, hvor der på flere af hastighedsprøverne var tætte opløb, inden Danmarksmestrene fra 2008 kunne trække sig sejrrige ud af kampen med et forspring på knap 18 sekunders forspring til Karl-Åge Jensen/Freddy Pedersen, Viborg/Bjerringbro.
 

”Det er altid dejligt at starte DM-sæsonen med en førsteplads, og specielt når det er en førsteplads generelt. Så kan det ikke blive bedre,” sagde Max Christensen efter Danboring Rally, hvor 33 af de 47 startende mandskab kom over målrampen.


Max Christensen og Dorthe Ravn havde ikke tid til at kikke på de mange kirker, de passerede undervejs mod sejren i årets Danboring Rally.
(Foto: Morten Alstrup)

”Der var et stort mandefald, men det var nede i rækkerne, for oppe forrest i feltet var der fight fra starten,” forklarer Max Christensen, som kom i front på den tredje hastighedsprøve, da det førende hold Christian Jensen/Søren Tøndborg, Ans/Kjellerup, fik transmissionsproblemer. ”Efter Christians problemer var Karl-Åge Jensen den største trussel. Vi havde regnet med, at han ville have givet mere gas, men så trak vi mere og mere fra ham, og så kunne vi godt begynde at regne ud, at sejren var i hus.”

Otte af de ti første biler i mål i Danboring Rally var firhjulstrukne rallybiler, men specielt en af de tohjulstrukne biler gjorde en god figur. Det var Brian Madsen/Anja Posorski, Slagelse/Tjele, som midt i løbet indtog andenpladsen, inden de til sidst måtte tage til takke med tredjepladsen generelt i Danboring Racing. Det afsluttende regnvejr betød, at holdet til sidst satte en del sekunder til.


Brian Madsen og Anja Posorski blev bedste mandskab i en tohjulstrukket bil, da de i deres Peugeot 306 Max endte på tredjepladsen i Danboring Rally efter at have været fremme på andenpladsen.
(Foto: Morten Alstrup)

”Vi er supertilfredse med tredjepladsen, men det er klart, at hvis det havde regnet hele dagen, ville det have set anderledes ud,” vurderede Brian Madsen. ”Mod slutningen af løbet favoriserede regnvejret de firhjulstrukne biler, der også havde glæde af flere grusstykker. Men for os er det gået super godt, specielt taget i betragtning af, at det er første gang, at vi kører med bilen ved de høje hastigheder.”

Den helt store overraskelse ved Danboring Rally leverede Michael Broberg/John Veis, Gjern/Fårvang. Mandskabet vandt en af hastighedsprøverne og sluttede på femtepladsen – en overraskelse for alle – også holdet selv.


Michael Broberg og John Veis leverede løbets overraskelse, da de sluttede Danboring Rally på en generel femteplads.
(Foto: Morten Alstrup)

”Vi havde slet ikke, slet ikke regnet med det. Vi havde snakket om, at hvis vi ramte top 10, ville vi være ekstremt godt tilfredse,” indrømmede Michael Broberg efter et løb, hvor han dog også kom i nærkontakt med forskellige ting på ruten.
”Et cykelskur, et skilt og en fasan var det vi ramte, men vores Subaru kører bare så godt, så der er meget, vi skal lære, og det har også gjort, at vi har fået de forskellige buler i dag.”

Flere af topholdene var dog uheldige i Danboring Rally
De regerende Danmarksmestre Christian Jensen/Søren Tøndborg måtte køre første halvdel af lørdagen med kun træk på baghjulene, hvilket sendte dem fra første- til syvendepladsen. Ib Kragh/Karsten Isaksen, Juelsminde/Egtved, måtte udgå med bl.a. en utæt køler, mens Michael Pedersen/Mie Petersen, begge Vejle, kørte sig fra 38. til ottendepladsen efter at have haft problemer med benzintilførslen under fredagens to hastighedsprøver.

Resultatet af Danboring Rally:

Pl. Kørere Mærke Tid
1 Max Christensen/Dorthe Ravn Subaru Impreza 1:05:33,9
2 Karl-Åge Jensen/Freddy Pedersen Peugeot 207 Super 2000 1:05:51,7
3 Brian Madsen/Anja Posorski Peugeot 306 Maxi 1:06:19,0
4 Martin Johansen/Finn Thomsen Subaru Impreza 1:06:34,7
5 Michael Broberg/John Veis Subaru Impreza 1:06:55,6
6 Tim Svanholt/Per Henriksen Volkswagen Golf fKit Car 1:07:01,8
7 Christian Jensen/Søren Tøndborg Peugeot 207 Super 2000 1:07:29,4
8 Michael Pedersen/Mie Petersen Mitsubishi Lancer Evo IX 1:08:35,4
9 Jens Chr. Pilgaard/Carsten Bjerregaard Subaru Impreza 1:08:41,4
10 Steen Johansen/Suna Schwaen Mitsubishi Lancer Evo IX 1:09:18,9

Danish Rally Championship

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Brian Madsen
  • Dorthe Ravn
  • Max Christensen
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: