Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Danish Touringcar Challenge

Sejr og andenplads til Jan Magnussen

Danish
Touringcar
Challenge 

17/05/10 

– fører DTC mesterskabet
Det blev til en sejr og en andenplads til Jan Magnussen og Perfection Racing, da anden afdeling af DTC blev afviklet på Padborg Park i Sønderjylland.
Sejren var Jan Magnussen 45. sejr i DTC og med de to topplaceringer bragte han sig i front i mesterskabet.
 

Søndagens tidtagning, der bestemmer startopstillingen til første løb, blev afviklet på en regnvåd bane. Kampen om Pole Position var tæt og hurtigste tid skiftede flere gange, men på sin sidste omgang satsede Jan Magnussen i sin baghjulstrukne BMW og endte med hurtigste tid, hele 7/10 sek. foran nummer to, Jens Møller i Seat, med Jason Watt, Seat, på tredjepladsen.


(Foto: Jan Kaiser)

Jan Magnussen startede dermed første løb, der blev afviklet på en tør bane, fra forreste startposition. Den position holdt han hele vejen til mål, i det der lignede en let sejr. Bagved kæmpede Jason Watt, Jens Møller og Jan Magnussens holdkammerat hos Perfection Racing, Casper Elgaard, om andenpladsen.

Jan Magnussen udbyggede sin føring mens de tre kæmpede, men selv om det så ud til at være en let sejr, var det ikke så let som det så ud. Fem omgange før mål forsvandt al strømmen i bilen og der blev mistet kostbar tid hver eneste omgang, men bilen holdt til mål og Jan Magnussen kunne dermed køre over målstregen som vinder og stige op på øverste trin på sejrspodiet.
Casper Elgaard sørgede med en andenplads, for en 1-2 sejr til Perfection Racing medens Jens Møller sluttede på tredjepladsen.

”Min hurtigste omgang i kvalifikationen var helt på grænsen” sagde Jan Magnussen efter løbet. ”Jeg satsede virkelig hårdt og det gav pote. Da starten gik til løbet ramte Jason mig bagi, men derefter så jeg ikke meget til de andre. Jeg kunne se, at der blev skiftet placering et par gange bag mig, mens jeg fortsatte med at udbygge min føring. Det viste sig, at være godt, at jeg havde fået åbnet et hul, for mod slutningen mistede jeg masser af tid, da bl.a. servostyringen forsvandt og motoren begyndte at sætte ud. Jeg frygtede, at bilen ikke holdt til mål, så det var en stor lettelse, da jeg så det ternede flag. Det viste sig også efterfølgende, at jeg intet benzintryk havde tilbage, så bilen havde ikke kunne køre en omgang mere”.


(Foto: Jan Kaiser)

I dagens andet løb startede Jan Magnussen, grundet sejren fra første løb, fra ottende startposition. Efter en god første omgang lå han firer efter Tom Pedersen i Honda, Jens Møller, Seat og Jason Watt, Seat. Han kom forbi de to Seater og lagde pres på Tom Pedersen, der dog forsvarede sin føring det bedste han havde lært.

Jan Magnussen var et par gange på ydersiden af Tom og på et tidspunkt var han faktisk forbi, men grundet kontakt mellem de to biler valgte Jan Magnussen at give placeringen tilbage. Det lykkedes ikke Jan Magnussen at finde en vej forbi den defensive Tom Pedersen og han kørte dermed over målstregen på andenpladsen 0,2 sekund efter Tom, medens Casper Elgaard tog tredjepladsen fra Jens Møller i sidste sving.

”Det var perfekt med en sejr og en andenplads” sagde Jan Magnussen efter andet løb. ”Jeg fik en god start og kom op bag Jason. Jason var fair og ham smuttede jeg hurtigt forbi og da Jens Møller lavede en fejl kom jeg forbi ham. Da jeg havnede bag Tom, begyndte han at køre meget defensivt. Jeg følte, at han kørte fair på det meste af banen, men til gengæld var der et par gange ind i Big Mag (banens hurtigste sving - red.), hvor jeg følte at han lukkede alt for sent og hvor det var mig, der måtte undvige for at vi ikke kørte ind i hinanden. Den ene gang kommer jeg langt nok forbi på indersiden, men han lukker alligevel døren, så vi rammer hinanden og han går på tværs. Jeg er ikke i tvivl om, at min overhaling var helt OK, men da jeg før har set danske dommere give straf for noget lignende, valgte jeg at give placeringen tilbage frem for at få en straf. Det er selvfølgelig noget irriterende, men jeg håber det betaler sig til mesterskabet sidst på sæsonen”.

Stillingen i Danish Touringcar Championship:

Pl. Kører Mærke Point
1 Jan Magnussen BMW 320si E90 70
2 Jens Møller Seat Leon 62
3 Jason Watt Seat Leon 51
4 Casper Elgaard BMW 320si E90 48

Jan Magnussen tager onsdag af sted til Calfornien, hvor han i næste weekend skal køre for Corvette Racing på Laguna Seca.


Læs mere om:
 • Jan Magnussen
 • Padborg Park
 • 16/05/10 - Padborg Park - Danish Touringcar Challenge
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her  ASETEK SIMSPORTS