Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel Ford - DK

Formel Ford-kørerne leverede nervepirrende race

Formel Ford - DK 
17/05/10 

Jesper Egebart, Mikkel C. Johansen og Elliot Winther førte begge dagens to løb
Formel Ford-klassen leverede tæt, underholdende og ikke mindst uforudsigeligt race i begge de løb, der søndag blev kørt på Padborg Park under meget svingende vejr- og baneforhold. Jesper K. Egebart, Børkop, og Mikkel C. Johansen, Slagelse, endte med at tage en sejr hver, så sidstnævnte kunne udbygge sin føring i kampen om Danmarksmesterskabet, men rent faktisk formåede de to kørere at føre begge søndagens løb – hvilket også gjaldt en helt tredje kører, Elliot Winther, Roskilde!
 

Det første løb fandt sted på en våd bane, hvor en af favoritterne, Jesper K. Egebart, totalt kiksede starten og faldt tilbage, hvilket gjorde det meget lettere for Mikkel C. Johansen på ganske få omgange at opbygge et forspring på tre sekunder til forfølgerne. Det var dog ikke Jesper K. Egebart, der indhentede ham, men derimod Elliot Winther, som var flyvende på den våde, sønderjyske asfalt.


Elliot Winther formåede at vinde føre begge Formel Ford-løb på Padborg Park, men Jesper K. Egebart og Mikkel C. Johansen (skjult) endte med at dele sejrene mellem sig.
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

I sin Mygale fik han kørt sig ind på Mikkel C. Johansen, men det endte med, at han bremsede alt for sent for enden af langsiden, hvor han strøg forbi Mikkel C. Johansen for så at spinde rundt. Tilbage på andenpladsen var han nu godt syv sekunder efter den førende, men Elliot Winther fortsatte med at levere hurtige omgangstider, og selv om han også selv begyndte at komme under pres fra Jesper K. Egebart, havde han så god fart i bilen, at han på tredjesidste omgang kunne passere den førende Mikkel C. Johansen, mens Jesper K. Egebart også kom forbi denne.

Desværre blev Elliot Winthers føring kortvarig, for på næstsidste omgang skred han ud, og så var Jesper K. Egebart fremme på førstepladsen, som han holdt til mål.

Andet heat fandt sted på en optørrende bane, og her skulle dækvalget vise sig at blive afgørende for udfaldet af løbet.

Mikkel C. Johansen var kommet bedst fra start på sine slickdæk, men inden for to omgange var han blevet passeret af Elliot Winther og Jesper K. Egebart, der begge kørte på regnvejrsdæk. Elliot Winther holdt føringen i tre omgange, indtil han blev passeret af Jesper K. Egebart, der også fik tre omgange i front, inden asfalten havde tørret så meget, at slickdæk var det bedste at have på racerbilen. Det havde Mikkel C. Johansen, der dermed kunne tilbageerobre førstepladsen, score sæsonens tredje sejr og udbygge sin DM-føring.

Formel Ford-løbene på Padborg Park var i øvrigt kendetegnet af mange interessante kampe i feltet. En godt kørende Frank Mortensen, Helsinge, kørte sit vel nok bedste løb til dato i klassen, men han fik ikke den femteplads, han lå til, da han i en nærkamp med Thomas Lund, Rødovre, blev sendt ud af kurs af denne.

Stillingen i Danmarksmesterskabet for Formel Ford:

Pl. Kører Hjemby Mærke Point
1 Mikkel C. Johansen Slagelse Van Diemen-Duratec 109
2 Kean Kristensen Herlev Aquila-Duratec 92
3 Jesper K. Egebart Børkop Ray-Duratec 81
- Elliot Winther Roskilde Mygale-Duratec 81
5 Niels-Ejnar Rytter Trustrup Ray-Duratec 65
6 Martin Lumholt Roskilde Aquila-Duratec 49
7 Christina Nielsen Vedbæk Aquila-Duratec 47
8 Thomas Lund Rødovre Van Diemen-Duratec 33
9 Frank Mortensen Helsinge Ray-Duratec 19

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Anders Ole Egebart
  • Jens Elliot Winther
  • Mikkel C. Johansen
  • Padborg Park
  • 16/05/10 - Padborg Park - Formel Ford - DK - DM
  •      ASETEK SIMSPORTS