Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Suzuki Motorsport til start med tre biler i DM-premieren

DM Rally 
14/05/10 

Suzuki Motorsport er at finde i feltet, når årets Danmarksmesterskab i rally skydes i gang ved Kjellerup, hvor Danboring Rally køres fredag og lørdag. Teamet har siden sidste sæson undergået større forandringer i sin opstilling, så man til den kommende DM-premiere stiller til start med følgende tre mandskaber:
 

 • Kenneth Madsen/Carina Møller (Dianalund/Tåstrup) skifter efter to succesfulde sæsoner i 2WD standardklassen, hvor de begge år vandt Danmarksmesterskabet, til en toptunet Suzuki Swift Maxi, så de skal kæmpe med om DM-titlen i 2WD tunet.
 • René Harms/Peter Ciesla (Nørre Alslev/Holbæk) er nyt mandskab i Suzuki Motorsport, hvor duoen i år for første gang kører Suzuki, efter at de sidste år kørte en tredjeplads hjem i DASU-mesterskabet i Sport 1400. Holdet har overtaget den Suzuki Swift Sport fra 2WD standardklassen, som Kenneth Madsen/Carina Møller har høstet to titler med.
 • Claus Steensen/Peter Petersen (Ringsted/Sorø) er ligeledes et nyt mandskab i Suzuki Motorsport, men de er mere end fortrolige med Suzuki-mærkets kvaliteter. Sidste år vandt de nemlig bronze i Danmarksmesterskabet i 2WD standardklassen, hvor de også kører i år med deres Suzuki Swift Sport.


Teamleder Anders Lysen og kører Kenneth Madsen præsenterede Suzuki Motorsport forleden ved Rallysportens Dag på Ledreborg Slot.
(Foto: Suzuki Motorsport)

Suzuki Motorsport råder over endnu en Suzuki Swift Maxi, som også skulle have deltaget i weekendens DM-premiere med holdet Anders Lysen/Henrik Vestergaard (Sorø/Mørke). Men den kommer ikke til start.

”Vi tilmeldte os rallyet i god tid, men vi har valgt at melde afbud til løbet,” fortæller Anders Lysen. ”Udover at være kører på bilen er jeg også teamleder for Suzuki Motorsport, mens jeg til daglig driver min Suzuki-forretning i Sorø. Her er vi i en rivende udvikling for tiden, som kræver det meste af min tid, og samtidig er det også vigtigt, at de tre øvrige hold i Suzuki Motorsport får en god start på sæsonen, så derfor har jeg valgt at udsætte min sæsonstart til senere.”

I Kjellerup bliver det servicechef Claus Jensen, der skal have det store forkromede overblik bag kulisserne og coache de tre mandskaber.

”Jeg tror, at vi har gode muligheder for at kunne følge teamets gode resultater fra de seneste år op,” siger teamleder Anders Lysen. ”René og Claus kender vi jo fra sidste år, hvor de var konkurrenter til Kenneth, så vi ved, at de kan give gas i klassen for standardbiler.”

”Jeg glæder mig også utroligt meget til, at Kenneth får sit første løb i den tunede klasse i sin Suzuki Swift Maxi. I de to sidste sæsoner har han jo vundet standardklassen i sin tidligere Suzuki Swift Sport, der havde 138 hestekræfter. Nu skal han for første gang i et løb tumle de godt 225 hestekræfter, der er i Maxi-udgaven, men jeg føler mig overbevist om, at Kenneth nok skal klare den opgave. Han er virkelig et talent, der kan nå langt i rallysporten, og det er spændende at arbejde sammen med ham. Han er 12 år yngre end mig, men vi har nærmest fået opbygget et forhold som en storebror og en lillebror, der vel at mærke ikke skændes, men har stor gavn af hinanden.”


Kenneth Madsen/Carina Møller skal i år for første gang deltage i den tunede 2WD klasse med denne Suzuki Swift Maxi.
(Foto: Suzuki Motorsport)

Ved weekendens Danboring Rally starter Kenneth Madsen/Carina Møller med nummer 26 på siden af deres Suzuki Swift Maxi. Claus Steensen/Peter Petersen har nummer 37 på deres Suzuki Swift Sport, mens René Harms/Peter Ciesla kører med nummer 39.

Suzuki Motorsport


Læs mere om:
 • Anders Lysen
 • Carina V. Møller
 • Kenneth Madsen
 • Suzuki Motorsport
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: