Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

KF2

Jacob Nørtoft øverst på podiet i WSK

KF2 
13/05/10 

Igen en magtdemonstration, da Jacob Nørtoft trak sig sejrrigt ud af tre kvalifikationsheats, blev 2’er i fjerde og vandt både prefinale og finale i Belgien.
Statistikken taler for sig selv: Ud af sæsonens sidste 16 heats har Jacob Nørtoft vundet de 12, blevet 2’er i tre og kørt af banen i ét. Det er ind til videre en drømme-sæson for den unge, danske racerkører.
 

Weekendens runde i World Series of Karting i Genk, Belgien satte den foreløbig truimf: Nørtoft kørte igen suverænt hurtigst og formåede igen at pointere, at han er svær at hamle op med i øjeblikket.

Dermed stod Jacob Nørtoft øverst på podiet i den hårde karting-serie i KF2, hvor kun de bedste kartkørere fra hele verden deltager.


(Foto: Anne Ristorp Kraufeldt)

Med tre ud af fire vundne kvalifikationsheats – det fjerde som 2’er – kunne Jacob starte i pole position i prefinalen. En prefinale, hvor han rystede 2’eren af efter kun fem omgange.

Fuldstændig samme historie som ved EM-kvalifikationen i forrige weekend. Denne gang var uheldet blot ikke ude for den 16 årige dansker, og han kunne derfor også trække sig sejrrigt ud af finalen - hele 1,5 sekunder foran 2’eren, italieneren Ignazio Agosto, der i øvrigt samlet fører hele WSK.

- Tidtagningen i Genk startede faktisk uheldigt. Det var skiftende vejr, og da mine dæk blev gode og havde greb, begyndte det at regne, hvilket betød jeg aldrig fik kørt min hurtige omgang. Jeg blev samlet 17’er og startede derfor henholdsvis 7’er, 8’er, 7’er og 7’er i de fire kvalifikationsheats, fortæller Jacob Nørtoft.

Iagttagere finder det selvfølgelig endnu mere overbevisende, at Nørtoft med disse startpositioner formåede at vinde tre ud af fire heats.


(Foto: Anne Ristorp Kraufeldt)

Sejrene i begge finaler betyder i øvrigt, at Jacob nu har indtaget 2.pladsen i den samlede stilling med kun én runde tilbage. Jacob er dermed én af favoritterne til en plads på det endelige podie, når den sidste runde af WSK køres i Sarno den 3.-6. juni.

- Jo, det var en rigtig god weekend. Og at jeg kører så fint på banen i Genk tegner godt for EM i juli, der netop skal køres her i Belgien, slutter Jacob Nørtoft.

Anne Ristorp Kraufeldt


Læs mere om:
  • Jacob Nørtoft
  •