Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Renault DTC Light Cup

Michael Christensen: ”Sjovere for publikum og kørerne”

Renault DTC
Light Cup 

12/05/10 

Renault DTC Light Cup skal konkurrere med Danish Touringcar Championship
Deltagerne i den lynhurtige Renault Clio III-racer står i den kommende weekend overfor en helt ny udfordring. Ved Padborg Open skal folkene fra Renault DTC Light Cuppen første gang i denne sæson i direkte kamp med de bedste racerkørere på de danske baner, når de stiller op i samme felt som kørerne fra Danish Touringcar Championship.
 

”Den nye afviklingsform ser jeg kun som en meget positiv ting,” siger Michael Christensen, Varde, der sidste år blev toer i klassen. ”Hvis vi kørte vores løb ligesom sidste år, ville det blive kedeligere i længden. Dette her gør det sjovere, både for publikum, men også for kørerne.”

Når det søndag eftermiddag går løs med de to løb på den sønderjyske racerbane, starter Danish Touringcar Championship forrest og umiddelbart derefter finder man kørerne fra Renault DTC Light Cup.


Michael Christensen glæder sig til den kommende weekend, hvor han sammen med de øvrige kørere fra Renault DTC Light Cuppen skal i kamp i et fælles løb med Danish Touringcar Championship.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

”Det bliver sværere at komme frem i feltet,” vurderer Michael Christensen, der for tre uger siden afviklede første runde af Renault DTC Light Cup sammen med Bel-Ray SSC Challenge-klassen. ”Nu har alle Clio-kørere prøvet at lave en rullestart, så alle ved, hvordan man skal gøre. Der er ikke en eneste DTC-bil, der bremser midt i en rullestart, sådan som man gjorde i Special Saloon. De andre har luret, hvordan man kommer af sted, så det bliver hårdt at komme frem i feltet. De fleste kørere i Clioerne er jo heller ikke nybegyndere!”

Skulle det lykkedes Michael Christensen at tage en skalp eller to blandt DTC-kørerne, vil det være en ekstra bonus for ham. Den største fokus er kampen om Renault DTC Light Cuppen, hvor han topper tabellen foran Jacob Kristensen, Selling.

”Jacob plejer at være hurtig på Padborg Park. Vi var en tiendedel fra hinanden sidste år, så det kan gå begge veje mellem os, så det er et spørgsmål om, hvem der er bedst på dagen,” siger Michael Christensen, der har forberedt sig til weekendens løb med en testdag tirsdag på Padborg Park.

”Det gik egentlig ikke særligt godt, for Martin Frederiksen endte med at køre tre tiendedele hurtigere ned mig. Det er uvant for mig, men Martin bliver hurtig. Han er kommet godt efter det.”

”Det var en fantastisk testdag,” replicerer Martin Frederiksen, Odense. Han er i år vendt tilbage til Renault DTC Light Cup, hvor han fra start har været fremme i den bedste halvdel af feltet.

”Jeg tror godt, at jeg kan fortsætte de gode takter og også holde en treer i tidtagningen i weekenden, ligesom jeg gjorde det på Jyllandsringen. Det store spørgsmål er så, om jeg kan omsætte det til placering i løbene.” Trods testnederlaget er Michael Christensen dog optimistisk.

”Jeg tror, at mine chancer er gode,” siger den mesterskabsførende kører. ”Men når vi er på banen sammen med DTC-bilerne, gælder det om at slå til. Så snart man har chancen for at sætte en god omgang i tidtagningen, skal man gå efter det, for der vil være mange hurtige biler på banen.”

Stillingen i Renault DTC Light Cup:

Pl. Kører Hjemby Mærke Point
1 Michael Christensen Varde Renault Sport Clio III 57
2 Jacob Kristensen Hadsten Renault Sport Clio III 54
3 Roland Poulsen Sverige Renault Sport Clio III 43
4 Martin Frederiksen Odense M Renault Sport Clio III 39
5 Jan Engelbrecht Nærum Renault Sport Clio III 32
6 Jan Seerup Greve Renault Sport Clio III 30
7 Christian Siepmann Århus Renault Sport Clio III 29
8 Ronni Nielsen Smørum Renault Sport Clio III 25
9 Kennie Frydkjær Fredensborg Renault Sport Clio III 15

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 16/05/10 - Padborg Park - Renault DTC Light Cup - DM
  •      ASETEK SIMSPORTS