Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Forårsklassikeren

Formel 1 
12/05/10 

Optakt til Monacos Formel 1 Grand Prix
Hvis der er en juvel i kronen, så er det Monaco. De snævre gader hvor historien er blevet skrevet og hvor man med lidt god vilje stadig kan føle suset fra Fangio, Moss og Clark. I en tid hvor dem der bestemmer, lader hånt om historien, er Monaco en behagelig anakronisme der år efter år minder os om svundne tider - og hvilken anden vej man kunne gå.
 

Knapt er søvnen vasket ud af øjnene efter løbet på Catalunya, før vi skal i gang med Monaco, som for al dens charme, sjældent viser sig som værende et dramatisk højdepunkt i en sæson. Dette er simpelthen banen som Tielke har efterlignet over hele verdens, snævre sving og ingen muligheder for overhalinger.

Charmen er bare svær at flytte - som eksempelvis til Hungaroring, som er blevet beskrevet som Monaco uden husene. Men Monaco er et faktum i F1 kalenderen og der skal den gerne blive i mange mange år.

Red Bull lagde sig for alvor i førertrøjen i Spanien. For femte gang i træk hentede de pole og Webber scorede en dominerende sejr og viste at han bestemt ikke synes at Vettel er meget bedre end han selv er. Lidt mere af den slags og vi kan se tyrefægtning om VM.

Vettel vil gerne svare igen i Monaco og Webber vil gerne demonstrere at Spanien ikke var en enlig svale. De to skal nok motivere hinanden. Og mens Vettels fremtid hos Red Bull er ganske fastgjort, så har Webber et lille hængeparti der hedder kontraktudløb 2010. Nogle vælger at satse på forlængelse ved at være loyal, Webber er mere typen der satser på forlængelse ved at vinde.

De andre teams er alle på jagt - og det var jo ikke planen før året startede. Men på jagt er de. McLaren har gode traditioner i Monaco og har kørerne der kan vinde. Umiddelbart skulle man mene at banen ligger godt til en Jenson Button der kan liste på kattepotter igennem et helt løb.

Hos Ferrari begynder man at ane lidt frustrationer over at det hele ikke virker så effektivt som de selv troede det ville. Alonso er en vinder og virker til nemt at blive rastløs når tingene ikke går den rigtige vej. Det er nu han skal vise format sådan for alvor og være med til hæve de røde biler op på niveau med Red Bull.

Mercedes har haft en lidt skuffende sæson. Der var dog fremgang at spore i Spanien - specielt for Schumacher, der for første gang var bedre end Rosberg. Hvor godt og hvor meget deres fremskridt egentlig er, kan vi måske få en anelse om i Monaco. Muligheden foreligger at der var tale om omstændigheder fremfor egentlig fremskridt.

Hvordan Renault og Kubica tackler Monaco skal blive spændende at se. Kubica er endnu en kører som man kunne forvente klare sig godt i de snævre gader.

Og så skal det generelt blive spændende at se hvordan alle Cosworth bilerne klarer sig i Monaco. Traditionelt var Monaco i mange år Cosworths territorium. Selv efter turboens indtog, var fyrstedømmet en af de sidste basitianer for husmandsmotoren - simpelthen fordi hestekræfter ikke betyder helt så meget i gadeløb som andre steder. En lille overraskelse eller to fra den bagerste del af feltet kunne være ganske sympatisk.

Og hvem vinder så løbet i Monaco. Sandsynligvis ham der holder forrest! Button kunne være et godt bud, det samme kunne de to Red Bull kørere og så måske Schumacher som en outsider.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Monte Carlo
  • 16/05/10 - Monte Carlo - Formula Renault 3.5 Series
  •