Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SuperCar Challenge

Al begyndelse er svær

SuperCar Challenge 
12/05/10 

Alex Frederichsen og Claus Møller stiller op i den nye Super Car Challenge, der blev kørt sammen med Peugeot Spider Cup i weekenden på Ring Djursland.
Ikke bare klassen er ny, bilen er også ny indkøbt og opdateret omfattende både aerodynamisk og teknisk, så teamet havde store forventninger til debut’en. Helt som forventet gik det imidlertid ikke, for ved den sidste test 6 dage før weekenden, så sprang motoren i luften.
 

I 3 døgn kæmpede teamet for at skaffet og bygget en ny motor, og fredag aften var motoren monteret i bilen, men kunne ikke starte. Alligevel valgte Claus og Alex at tage bilen med på Djursland, i håbet om at få løst problemet med motoren.

Til træningen og kvalifikationen lørdag nåede bilen ikke at blive klar, men med kæmpe hjælp fra Dan Suenson og nogle af hans elever fra Autoteknolog uddannelsen på Erhvervsakademi Århus, så lykkedes det at få startet bilen.
Løbsledelsen og alle deltagerne i Special Saloon Car gav mulighed for at deltage i deres frie træning søndag morgen, så teamet fik en chance for at afprøve bilen.

Der blev fundet et par småproblemer, og det lykkedes lige nøjagtigt at udbedre dem inden løbsstarten. Claus springer i bilen efter de andre deltagere er kørt på banen, men når det inden feltet er placeret på gridden. Så teamet får lov til at starte det 50 minutter lange løb fra pitten.


Claus Møller overhaler Thomas Mortensen i Aquila CR1.
(Foto: Gripping Media)

I betragtning af at teamet ikke har haft én eneste problemfri testomgang på Djursland, så går det fantastisk. De første omgange byder på et par overhalinger, og efter 15 minutters kørsel bremser Claus indenom Formel 2 køreren Johan Jokinen for enden af langsiden, og nu er teamet, som startede løbet fra pitten, helt uventet i front.

Med en løbslængde på 50 minutter er der indlagt et obligatorisk pitstop, hvor der er mulighed for at skifte chauffør. Med panikken op til løbet har der ikke været tid til at træne pitstops, og Alex Frederichsen kommer på banen på en andenplads. Efter nogle omgange får Alex god rytme i bilen, og kører konstant så meget hurtigere end Jokinen, at kuglerammen siger at Alex kan indhente ham med 10 minutter tilbage.


Alex Frederichsen bliver spændt fast i bilen med hjælp fra Claus Møller og Lars Hjulspin.
(Foto: Gripping Media)

Men desværre. Motoren er ikke optimalt justeret, og det ender med at Alex må udgå for enden af langsiden i en kæmpe sky af olie. Skuffelsen var stor, men da det viste sig at teamet slap heldigere end fra mandagens motoreksplosion, blev skuffelsen vendt til glæde over, at ”koden” på motoren var knækket og det er overskueligt at få bilen klar igen. Desværre når bilen ikke at blive klar til den kommende weekends sprintløb på Padborg Park, men Alex og Claus lover at vende stærkt og velforberedt tilbage til det næste løb på Padborg i slutningen af juni.

”Vi kom, vi kæmpede – og vi var hurtigst. Og næste gang fuldfører vi!”

cm-motorsport.dk


Læs mere om:
  • Alex Stubberup Frederichsen
  • Claus Møller
  • cm-motorsport
  • Ring Djursland
  •