Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SuperCar Challenge

Big Wheels Super Car Challenge kom på banen

SuperCar Challenge 
11/05/10 

Det er en realitet at første afdeling af Big Wheels Super Car Challenge nu er afviklet.
Første afdeling blev kørt på Ring Djursland her i weekenden 8. - 9. maj med et 50 minutters heat.
Hele optakten til løbet har båret præg af mange frustrationer hos de forskellige teams for at nå at blive færdige, nogle kæmpede lige til det sidste for at nå det!
 

Men da alt kom til alt var følgende til start ved første afdeling af Big Wheels Super Car Challenge:

#2 Aggerholm Biler
Søren Mosebo i Peugeot Spider

#3 Team Go-Go Vitesse 1
Allan Olsen i Peugeot Spider

#4 Drive4fun
Carsten Brandt i Peugeot Spider

#5 Team Go-Go Vitesse 2
Johan Jokinen i Peugeot Spider

#18 Team Primergaz Hvid
Thomas Mortensen og Lars Erik Nielsen i Aquila CR1

#20 Frederichsen Sport & Promotion
Claus Møller og Alex Frederichsen i PCR Gulf C3

Den frie træning bød på en lille spinder ud på langsiden af Lars Erik Nielsen, hvilket gav Team Primergaz en del arbejde med at få bilen klar til købet, ellers blev tiden brugt til at afprøve funktion på de fleste biler. Frederichsen Sport & Promotion var ikke med da de stadig arbejdede hårdt med at få bilen klar efter motor havari først på ugen.

Tidtagningen blev vundet af Aggerholm Biler med Søren Mosebo bag rettet efter fulgt af Team Go-Go Vitesse 1 med Allan Olsen, Team Go-Go Vitesse 2 men Johan Jokinen og Drive4fun med Carsten Brandt. Team Primergaz og Frederichsen Sport og Promotion var ikke klar til tidtagningen, de arbejdede stadig på at få bilen klar til søndagens heat.

Heat afviklingen var midt søndag formiddag hvor alle var klar, eller næsten alle, Frederichsen Sport & Promotion måtte starte i fra pit da de ikke nåede at blive færdige til indkørsel på banen.

Starten gik hvor Aggerholm Biler stak voldsomt af fra start og opbyggede en solid føring frem det obligatoriske pit stop hvor der skulle skiftes kører eller køreren skulle ud og en omgang omkring bilen i stedet for et skift.

Efter 15 min kom Søren Mosebo ind som den første og det kan nok være der var aktivitet i pitten, næsten alle Formel 1, køre ud, kører ind, 4 hjul skiftet og af sted igen, de fleste havde valgt stop tidligt, så aktiviteten i pit var stor.

I alt virvaret i pit skete der et uheld for en Spider Cup køre og Team Primergaz på banen hvilket gav en saftycar periode, som få udnyttede til deres tvunget pit stop b.la Frederichsen Sport & Promotion hvor Claus Møller havde kørt bilen op til front efter at have startet i pit.

Da løbet blev givet frit førte Johan Jokinen an i god fart med de andre jagende efter sig især Frederichsen Sport & Promotion der var næsten 1 sek. hurtigere på en omgang og med 20 min tilbage så havde Claus Møller regnet ud at en sejer var i sigte, og da des så var sagt forsvandt Frederichsen Sport & Promotion PRC i en røgsky for enden af langsiden. Hvilket gav rødt flag.

Da løbet blev genstartet med de resterende 4 Peugeot Spider stak Johan Jokinen af fra alle de andre med en jagende Søren Mosebo efter sig som desværre også lavede fejl i jagten.

Resultatet blev:

Nr. 1 Team Go-Go Vitesse 2 Johan Jokinen i Peugeot Spider
Nr. 2 Team Go-Go Vitesse 1 Allan Olsen i Peugeot Spider
Nr. 3 Aggerholm Biler Søren Mosebo i Peugeot Spider

Mesterskabs stillingen er således:

1 Team Go-Go Vitesse 2 22 points
2 Team Go-Go Vitesse 1 20 points
3 Aggerholm Biler 18 points
4 Drive4fun 16 points

Alle deltagere var enige om at den afviklingsform som findes i Super Car var helt unik og det gav dem alle meget mere en de sædvanlige måder at køre motorløb på.

Næste afdeling er på Padborg Park 15-16 maj, hvor alle håber, vil byde på lidt flere deltagere.

Super Car Presse


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 09/05/10 - Ring Djursland - 207 Spider Cup DK
  •