Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Sportscar racing

Vibe Smed på podiet

Sportscar racing 
11/05/10 

Det engelske sportsvognsmesterskab afviklede sin anden afdeling på den krævende skotske Knockhill bane søndag den 9. maj.
Her deltog den unge danske kører Vibe Smed sammen med sin faste engelske makker Nathan Freke i klassen G4. Ved stabil og fejlfri kørsel fik de kørt mange gode point hjem til mesterskabskontoen, hvilket bl.a. resulterede i to ture på podiet med en tredjeplads i begge de to afdelinger, som blev kørt denne weekend.
 

Det er Vibe Smeds tredje sæson i engelsk motorsport, i 2008 kørte hun single-seater Formula Palmer Audi, i 2009 Porsche 996 GT3 og i 2010 British GT i en Ginetta G50. Hun har efterhånden opbygget et godt navn i den krævende engelske motorsports-verden, og det var en medvirkende årsag til at hun fik mulighed for at danne fast par med Nathan Freke i 2010.


Vibe Smed på vej gennem svinget efter pitlangsiden.
(Foto: Peder Madsen)

Afslutningen på løbet på Knockhill var ganske dramatisk, da en safety car periode skulle afsluttes kun 4 minutter før det timelange løb skulle flages af. Vibe var placeret lige efter safety car med en hale af de lynhurtige og aggressive GT3 biler umiddelbart bag sig.

Disse GT3'ere havde hele løbet igennem kæmpet indædt om klassesejren, og Vibe var ikke i tvivl om, at hun meget nemt kunne komme i klemme så snart løbet blev givet fri igen. Og ganske rigtigt, da støvet havde lagt sig efter infernoet i de hurtige svingkombinationer efter pit-langsiden, holdt der endnu en bil i gruset.
Heldigvis var der ikke tale om Vibes Ginetta, men en af hendes konkurrenter, som var kommet i vejen for en Ferrari.
Vibe havde endnu engang ved klog taktisk kørsel listet sig med rundt og kunne kort efter fortsætte i mål med en velfortjent pokal til samlingen.


Glade vindere på podiet.
(Foto: Peder Madsen)

Nogle motorsports-entusiaster kan måske huske Nathan Freke fra en kort gæstevisit på Padborg Park i 2008, hvor han deltog i en enkelt afdeling af det danske Formel Ford mesterskab i en Aquila FZ01. Nathan blev engelsk Formel Ford mester i 2006 og var særdeles uheldig ved ikke at vinde VM samme år.
Vibe er meget tilfreds med sin makker, som ikke bare er en enestående dygtig racerkører, men også en yderst behagelig mand, som coacher hende til konstante forbedringer i Ginettaen.

Peder Madsen


Læs mere om:
  • Nathan Freke
  • Vibe Smed
  • Knockhill
  •