Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Premiere på DM-sæsonen i Rally

DM Rally 
10/05/10 

Danboring Rally i og omkring Kjekkerup
Tophold enige: Stor åbenhed i årets Danboring Rally
Næste weekends DM-premiere i rally har ingen klar forhåndsfavorit

Nedtællingen er ved at være til ende. Nu er der kun få dage tilbage, inden kampen om årets Danmarksmesterskab i rally skydes i gang. Fredag aften går det hele løs i Danboring Rally, hvor de første to hastighedsprøver afvikles i det midtjyske efter en festlig start på Torvet i Kjellerup. Lørdag fortsætter kampen med yderligere 13 hastighedsprøver, inden vinderholdet sidst på eftermiddagen kan kåres ved Arena Midt i Kjellerup.
 

Det store spørgsmål er bare, hvem der vinder årets Danboring Rally? Kampen synes mere åben og mere uforudsigelig end i mange år forud for en dansk sæsonpremiere i rally.

”Der er kommet flere biler med i toppen af rallyfeltet, så det bliver spændende, og der bliver meget mere fight om sejren,” siger Max Christensen, Svenstrup. Han er mester fra 2008-sæsonen og blev sidste år to gange generel vinder af et DM-rally. Men det er ikke kun den større bredde i toppen af feltet, der går det svært at pege på en vinder.


Max Christensen tager den anden sæson i sin Subaru Impreza. ”Der er kommet flere biler med i toppen af rallyfeltet, så det bliver spændende, og der bliver meget mere fight om sejren,” vurderer mesteren fra 2008.
(Foto: Morten Alstrup)

”Alle topholdene har været ude at køre et eller andet løb i år, men det specielle er, at der ikke rigtigt er nogen, som har mødt hinanden i en konkurrence, der minder om løbet i weekenden,” siger Ib Kragh, Rårup. Ligesom Max Christensen er han også tidligere Danmarksmester i rally, og ligesom Max Christensen har han valgt at fortsætte i den bil, han kørte med sidste år.


Den tidligere mester Ib Kragh har svært ved at pege på en forhåndsfavorit til Danboring Rally. ”Alle topholdene har været ude at køre, men der er ikke rigtigt nogen, som har mødt hinanden i en konkurrence,” siger han.
(Foto: Morten Alstrup)

”Min Fiat Grande Punto har fået en ny motor, og der er blevet ændret på transmissionen, så planen er helt klart, at det skal gå bedre end sidste år,” slår Ib Kragh fast. ”Men der er også et par nye kørere med i toppen, man skal tænke på. Det er Martin Johansen, der nu skal køre firhjulstræk, og Michael Pedersen, der pludselig er kommet ind fra højre.”

Netop Martin Johansen, Vejen, er en af de kørere, som mange med spænding ser frem til at opleve i weekendens Danboring Rally. Det bliver nemlig hans første DM-løb bag rattet af en af de firhjulstrukne biler, der næsten pr. definition befinder sig i toppen af danske løb.

”Jeg havde mulighed for at fortsætte i Super 1600-klassen, men her ville jeg bare være blevet kørt yderligere bagud generelt. Når man har prøvet at vinde DM-rally generelt, så er det det, der trækker,” siger Martin Johansen om valget af den gule Subaru, han deltager med i år. ”Det er det at vinde, der tæller. Jeg er meget spændt på, hvor vi kommer til at ligge i feltet, nu hvor vi skal køre i samme klasse som eliten. Jeg håber på en top 5-placering første gang.”


Martin Johansen kører i weekenden det første DM-løb i sin nyindkøbte Subaru Impreza. ”Det er det at vinde, der tæller,” slår han fast.
(Foto: Morten Alstrup)

Kendetegnende for mandskaberne med de laveste startnumre ved Danboring Rally er, at de er meget tilbageholdende med såvel at tildele sig selv for gode chancer som at pege på en klar vinder.

”Der er mange, som kan vinde eller være med i toppen. Max og Martin er bare nogen af dem, man skal holde øje med, men også Michael Pedersen og mesteren Christian Jensen,” lyder meldingen fra Ib Kragh. Han afholder sig fra at sætte et personligt resultatmål op.

”Realistisk tror jeg, at vi nok skal kunne komme i top 3, men det er svært at vurdere, hvor hurtige vores konkurrenter er,” siger Max Christensen. Men er udmeldingen fra køreren, som har vundet flest DM-rallyer i de to seneste år – fire ud af 11 løb – udtryk for, at han ikke tror på sig selv? ”Nej, nej, vi burde helt klart kunne komme i top 3.”

Danish Rally Championship

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Ib Kragh
  • Martin Johansen
  • Max Christensen
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: