Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Danish Touringcar Championship indtager Padborg Park

Danish
Touringcar
Challenge 

10/05/10 

De danske racerkørere kommer op i fart på den sønderjyske racerbane
Der bliver fart over feltet, når kampen om årets Danish Touringcar Championship genoptages den 16. maj. Scenen for anden runde af årets mesterskab er nemlig henlagt til Danmarks hurtigste racerbane, Padborg Park, hvor bilerne i topklassen kommer over 200 km/t for enden af den 700 meter lange langside.
 


Jan Magnussen kan overtage føringen i Danish Touringcar Championship ved Padborg Open den 16. maj.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

For flere af kørerne bliver der behov for at give gas. Det var nemlig ikke alle, der havde en succesfuld premiere i sidste måned, så hvis ikke konkurrenterne skal løbe fra dem, skal de op i gear.

Det gælder bl.a. de to tidligere DTC-mestre Jason Watt, Herlev, og Casper Elgaard, Århus. Ved årets første DTC-weekend blev de sat tilbage af problemer i træningen og tidtagningen, som gav dem et dårligt udgangspunkt for de to løb, hvor de endda endte med at ramle ind i hinanden. De to indtager derfor placeringer som henholdsvis nummer fire og otte i mesterskabet, men kender naturligvis Padborg Park godt fra deres mange tidligere løb i det sønderjyske. I 2008 krydsede Jason Watt således målstregen først i et kvalifikationsheat på banen, mens Casper Elgaard faktisk var sejrherren i den allerførste DTC-finale, der blev afviklet på Padborg Park.


Jason Watt og Casper Elgaard skal indhente nogle af konkurrenterne foran dem ved næste afdeling af Danish Touringcar Championship.
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

Dengang i 2003 var det Jan Magnussen, England, han kæmpede med, og det hele sluttede med en dramatisk kollision, hvor Jan Magnussen sendte Casper Elgaard på tværs over målstregen.

Det kommer næppe til at ske ved årets udgave af Padborg Open. D’herrer Magnussen og Elgaard er gået hen og er blevet teamkammerater hos Team Bauhaus Telesikring, og nok bliver kampen mellem de hård, men de får næppe lov til at gå over stregen af teamchef Kent Bo Steffensen…

Mens de tre tidligere mestre skal finde mere tempo i forhold til premieren, er der en, som skal forsøge at holde den fart, han har fundet. Det er Jens Møller, Ikast. Tilsyneladende har uldjyden formået at fortsætte i det høje tempo, han afsluttede sin 2009-sæson i, for ved sæsonpremieren var han hurtigst af alle og gik kun glip af sejren i det ene heat på grund af en straf for trængning.

Feltet i hovedløbene ved Padborg Open kommer til at tælle hen ved 20 biler. Denne gang starter Danish Touringcar Championship nemlig sammen med Renault DTC Light Cuppen. Bilerne, som anvendes her, er helt identiske Renault Clio III-modeller, og de bedste kørere herfra vil være i stand til at blande sig i feltet af DTC-biler.

Det gælder ikke mindst duoen Michael Christensen, Varde, og Jacob Kristensen, Selling. De har indledt deres duel om årets titel, og på Padborg Park vil de med garanti ikke bare kæmpe mod hinanden og de øvrige kørere fra Renault DTC Light Cuppen. De vil også gøre livet svært for en række af DTC-kørerne.

Stillingen i Danish Touringcar Championship:

Pl. Kører Mærke Point
1 Robert Schlünssen BMW 320si E90 35
2 Jens Møller Seat Leon 34
3 Jan Magnussen BMW 320si E90 33
4 Jason Watt Seat Leon 28
5 Thed Björk BMW 320si E90 22
6 Tomas Engström Honda Accord Euro-R 18
7 Michael Carlsen Peugeot 407 16
8 Casper Elgaard BMW 320si E90 16
9 Kim Holmgaard Seat Leon 14
10 Jan Nilsson BMW 320si E90 10
11 Kim Morgan Jensen BMW 320i E46 6

Stillingen i teammesterskabet:

Pl. Team Point
1 Team Bauhaus Telesikring 49
- Team FDM Tegee-Dan Motorsport 49
3 Flash Engineering 32
4 Alternative Engineering 35
5 Team Bygma Jason Watt Racing 28
6 Hartmann Honda Racing 18
7 Carlsen Motorsport 16
8 KC Motorsport 6

Stillingen i Renault DTC Light Cup:

Pl. Kører Mærke Point
1 Michael Christensen Renault Clio III 57
2 Jacob Kristensen Renault Clio III  54
3 Roland Poulsen Renault Clio III  43
4 Martin Frederiksen Renault Clio III  39
5 Jan Engelbrecht Renault Clio III  32
6 Jan Seerup Renault Clio III  30
7 Christian Siepmann Renault Clio III  29
8 Ronni Nielsen Renault Clio III  25
9 Kennie Frydkjær Renault Clio III  15

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Casper Elgaard
  • Jacob Kristensen
  • Jan Magnussen
  • Jason Watt
  • Jens Reno Møller
  • Michael Christensen
  • Padborg Park
  • 16/05/10 - Padborg Park - Danish Touringcar Challenge
  •