Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans Series

Tom K tilbage på topniveau

Le Mans
Series 

08/05/10 

Tom Kristensen gjorde lørdag eftermiddag comeback efter sin akilleshæl-skade, da han kørte tidtagningen til 1.000 km Spa-løbet i den europæiske Le Mans-serie.
 

Selv om et mindre sammenstød allerede på anden omgang ødelagde danskerens chancer for at blande sig helt i toppen, viste han sin klasse ved at kvalificere sin Audi R15 Plus på tredje række, lige foran de forsvarende Le Mans-mestre i Peugeot nummer 1.

”Det var selvfølgelig ikke lige det comeback, jeg havde drømt allermest om, men jeg føler mig tæt på topformen, og min bedste tid blev faktisk sat til sidst i kvalifikationen, da mine dæk ikke var optimale. Det viser, at der er stort potentiale i vores nye Audi. Peugeot endte med at tage pole position, men der holder meget opløftende en Audi lige ved siden af. Afstanden mellem os og Peugeot er ikke så stor, som vi frygtede på denne bane. Spa har flere sving end Le Mans, og R15 Plus er bygget med det primære formål at vinde Le Mans. Jeg vil derfor stadig gøre Peugeot til favoritter her i Belgien, men vi er bedre over den lange distance end på en enkelt omgang, og det er ikke en dårlig cocktail i et løb på 1.000 km,” siger Tom Kristensen fra Belgien.


Tom Kristensen er netop stødt sammen med en modkører under kvalifikationen til 1.000 km Spa-løbet, og det kostede danskeren en topplacering i sit comeback
(Foto: Nils Finderup)

Uheldet på anden omgang skete ned mod hårnålen for enden af start/mål-langsiden. En chauffør i en langsommere LMP2-bil skar ind foran nordjyden, der regnede med at have indersporet for sig selv.

”Han så mig desværre ikke, og måske tog jeg lidt af en chance ved at gå indenom. Den anden omgang i en kvalifikation er imidlertid den potentielt hurtigste, for da har dækkene det bedste greb. Jeg kom først ind i svinget, hvor vi så rørte hinanden ganske let. Det var desværre nok til, at min Audi fik slået en splitter af, så jeg ikke længere havde det optimale greb på fronten. De følgende omgange skulle jeg lige høre fra pitten, om der var større skader på bilen, men det var der ikke. Herpå kom min bedste omgang, hvor der tilmed var gult flag i et sving, så jeg måtte blive bag et par langsommere konkurrenter. Det har vel kostet et halvt sekund, så umiddelbart kunne vores beskadigede Audi have kvalificeret sig som nummer tre. Det er et udmærket udgangspunkt for en ny bil før Le Mans,” vurderer en ganske tilfreds Tom Kristensen, der som sædvanlig deler sin Audi med skotske Allan McNish og italienske Dindo Capello.

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
  • Tom Kristensen
  • Spa-Francorchamps
  • 09/05/10 - Spa-Francorchamps - Le Mans Series
  • Spa-Francorchamps - kvalifikation
  •