Formel 3 DE
08/05/10

i Formel 3 ATS masters på Sachsenring
Vore 2 danske islæt i ATS formel 3 serien hænger trods vanskelige betingelser godt med i seriens 2.afdeling, der afholdes denne weeekend på Sachsenring i det sydøstlige Tyskland.

På den krævende og meget kuperede 3,7 km lange bane, har der allerede under træningen op til kvalifikationerne været en del dramatik på banen, og flere kørere har været i lidt for tæt og kostbar nærkontakt med autoværnet.

Bl.a. havde begge Brandl racings kørere en større afkørsel, samme sted på banen, hvor hastigheden ligger på omkring 200 km/t i indgangen til svinget. Marco Sørensen fik dog alligevel sin racer nogenlunde klar til 1.kvalifikation, der blev noget af et lotterispil med skiftende regnbyger. Marco sluttede 12. i første kvalifikation og Kevin Magnussen på 8. pladsen.

(Foto: ATS series)

Lørdag morgen var der kvalifikation til 2.løb. Her gik det lidt bedre for vore 2 danske rookies, der sluttede meget tæt med en tid for Kevin på 1.14,009 (nr.6) og Marco på 1.14,154 (nr.7).
Marco var, meget vigtigt for en dansker uden store sponsormidler, igen hurtigere end sin holdkammerat Marcus Pommer, denne gang med 1/2 sekund.

1. løb blev kørt lørdag eftermiddag. Her kæmpede Kevin Magnussen sig op til en solid 5.plads og er derfor stadig førende i det samlede mesterskab. Marco Sørensen kørte et fremragende løb og var et par omgange før slut helt oppe på 7.pladsen, men havde desværre et uheld, så han røg ud af resultatlisten.

Bedre resultater bør begge danskere kunne forvente i 2.løb imorgen søndag, når de starter noget længere fremme på gridden.