Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Special Saloon Car

Traditionsrigt racerløb på Djursland

Special Saloon 
06/05/10 

Har man sagt Special Saloon Car, kan man ikke undgå at tænke på Ring Djursland. Den kuperede racerbane øst for Tirstrup, der af mange opfattes som en dansk miniatureversion af den legendariske Nürburgring Nordschleife. Den populære banesportsklasse har altid haft et særligt forhold til netop denne bane, og derfor er det sund logik at den årlige Special Saloon Car Festival afholdes her.
 

Sidste år var det klassens 35 års jubilæum, og i den forbindelse blev festivalens tredje heat hele 35 minutter langt. Det viste sig at være en kæmpe succes, så i år varer weekendens sidste heat 30 minutter og en omgang. Det vil sætte både kørere og biler på en udholdenhedsprøve, men niveauet sidste år viste at de specielle racerbiler sagtens kan klare den ekstra køretid.


Vejby og Borum fortsætter med garanti deres evige kamp i weekenden.
(Foto: Gripping Media)

Ved Åbningsløbet på FDM Jyllandsringen for få uger siden var der blot tretten biler til start i klassen, og selvom det ikke er voldsomt, er deltagerantallet steget til sytten biler. Heriblandt debutanten Martin Kiil, der stiller op i SS2 med en Nissan Primera, hvor han får konkurrence af Hans Elnegaard, som har skiftet sin Lotus Elise ud med en Renault Megane Coupé.

Flere kørere har tilmeldt sig klassen for at få kørt nogle træningskilometer på Ring Djurslands bakkede asfalt. Peter Rasmussen kommer med sin modificerede Renault Clio RS Sport, som normalt kører i DEC-mesterskabet, og Renault DTC Light Cup-debutanten Christian Siepmann kommer også for at stifte bekendtskab med banen før han senere på året gæster banen sammen med DTC-cirkusset.


Morten Schmidt vender endnu en gang tilbage med sin brede VW Golf II.
(Foto: Gripping Media)

Morten Schmidt kommer med sin VW Golf II E85, som i SS1-klassen skal kæmpe mod endnu en debutant; Claus Rasmussen, der stiller op med en Peugeot 106 Rallye. En anden erfaren herre, Chris Poulsen, kommer med sin nybyggede Seat Leon Cupra, og hvis alt går som planlagt, stiller Andreas Brejner endelig til start med sin voldsomme Audi S2.

Weekendens SSC-race bliver krydret med de historiske baneklasser og klassens promotor, Erik Byrgesens, nye tiltag i motorsporten - Super Car Challenge, der kører sit første løb nogensinde netop på Ring Djursland. Også talentrugekassen Formel Ford lægger vejen forbi, så der bliver rigeligt at se på. Begge dage bliver der kørt fra 8-16.


Thomas Mortensen og Dennis Holbæk udgør Aquilakørerne på Ring Djursland.
(Foto: Gripping Media)

På trods af vejrprofeternes dystre udsigter for weekendens vejr, skal det nok blive en underholdende weekend med godt racerløb på Jyllands næse.

Bel-Ray SSC Challenge

Gripping Media ApS

Læs mere om:
 • Ring Djursland
 • 09/05/10 - Ring Djursland - Special Saloon
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her  ASETEK SIMSPORTS