Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

KF3

Nicolai Sylvest kvalificerer sig til Europamesterskabet

KF3 
06/05/10 

Den 12-årige skoleelev fra Jægerspris, Nicolai Sylvest, kvalificerede sig i sidste weekend til Europamesterskabet i karting i KF3-klassen, der senere på sommeren køres i Belgien. Kvalifikationen blev sikret ved den nordeuropæiske EM-kvalifikation, som fandt sted på kartingbanen ved Hanstholm i Thy. Her lykkedes det den unge gokartkører at blive nummer 15 i et felt af 62 kørere fra ti forskellige lande.
 

Allerede efter tidtagningen gav Nicolai Sylvest en tydelig indikation af, at han har potentialet til at kunne deltage på det høje niveau, der hersker i KF3-klassen på internationalt plan. Den unge kører satte nemlig 19. bedste tid, hvilket betød, at han skulle starte som nummer otte i de fire indledende kvalifikationsheats.

I det første heat blev han desværre presset ud i første sving, og efter en påkørsel lå han sidst, men fik kørt nogle placeringer ind og sluttede som nummer 19. Det var ikke den start, teamet havde håbet på, men det positive var, at farten var der, da Nicolai Sylvest havde sjettehurtigste tid.

Det skulle imidlertid blive værre endnu, for da Nicolai Sylvest kørte ud af pitten, kunne gokarten pludselig ikke tage gassen, så han måtte returnere til pitten og dermed en placering som sidste mand. Kvalifikationen til EM-finalen hang nu i en tynd tråd.


Nicolai Sylvest er på vej mod europamesterskabet
(Foto: Blue Dog Karting)

Trods presset formåede Nicolai Sylvest dog at holde hovedet koldt og blive nummer seks i sine to resterende heats, og det var lige præcist tilstrækkeligt til, at han med en sammenlagt placering som nummer 32 blev blandt de 34 kørere, som slap igennem nåleøjet til de to finaler.

Strategien til finalerne var at tage det roligt på den første omgang og så ellers gå til den. Og Nicolai Sylvest gik til den. I den første finale overhalede han 13 konkurrenter, satte fjerdehurtigste omgangstid og kom i mål på en 19. plads, der også blev hans startplacering til den anden finale. Her avancerede han yderligere en række pladser og blev nummer 13, hvilket sikrede ham en sammenlagt 15. plads og dermed EM-billetten.

Europamesterskab i KF3-klassen køres i Genk i Belgien i starten af juli, hvor der kommer 90 kørere fra hele Europa til start. Inden da skal Nicolai Sylvest atter i international konkurrence, når han deltager i det største kartingløb i Norden, Viking Trophy i Sverige den 12.-13. juni.

Med venlig hilsen
Jesper Sylvest


Læs mere om:
  • Nicolai Sylvest
  •