Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Grand Prix 3

Michael K Christensens forår med GP3

Grand Prix 3 
06/05/10 

År 2010 er året hvor Michael K Christensen skrev kontrakt med MW Arden teamet, for at køre i Grand Prix 3 klassen hos dem.
Inden de første løb, der finder sted på lørdag og på søndag har der været tre træninger. Her en lille briefing om hvordan Michael har oplevet det:
 

1. træning var på Paul Ricard banen i Frankrig.
Michael fik en rigtig flot debut, og fik noteret 2. bedste tid den første dag.
Det var en fantastisk følelse at komme til at kende GP3 raceren.
Den har en enorm downforce, hvilket man især mærker i første del af nedbremsningerne hvor vejgrebet er enormt, ligesom det også giver muligheder for meget høj fart i svingene.
Men, man kan også mærke at det er en tungere bil, handlingen er mere krævende.

2. træning, samme bane, gik også godt, Michael sluttede med 4. bedste tid.
Alt i alt en kanon træning, og Team MW Arden havde gjort et imponerende hjemmearbejde.
Man havde fundet grundsetup ud fra tidligere indsamlede data, og det viste sig at bilen kørte rigtigt godt. Så nogen må ha regnet rigtigt.
Det var også en rigtig god følelse Michael fik omkring samarbejdet i Team MW Arden. De er både proffesionelle og effektive, og samtidig er der en stemning og trivsel. Og Michaels engineer, Team manager Julian Rouse, har selv kørt race, så der er rigtigt god forståelse imellem ham og Michael.

3. og 4. træning var også Paul Ricard.
Det var knap så godt et resultat, men dagene blev prøvet til at afprøve rigtigt meget. Værdifulde erfaringer, men ret frustrerende for Michael at slutte længere nede i rækkerne.

5. og 6. træning fandt sted i Barcelona.
Michael fik en god start, men der var mange røde flag, så det blev ikke til en ordentlig tid for en hel omgang. Men sektortiderne viste dog en teoretisk tid som 3'er. Om eftermiddagen kørte bilen ikke rigtigt. Det skulle vise sig at den indstillede preload foran løsnede sig, og derfor fungerede bilen ikke. Dette fik man først løst om aftenen.

Så blev det 6. og sidste dag med træning. Det gik rigtigt godt, og Michael gennemførte et simuleret race (kørte 16 omgange, som der bliver kørt når det er løb.
Og til sidst gik Michael efter at køre en rigtig hurtig omgang, og det blev det. 1.37.716 Bedst af alle.

Og nu er det på lørdag det går løs, Michael starter med nr 20 på GP3'eren, GOOD LUCK!

Jørgen Funk
FunkRacing


Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  • MW Arden
  • Circuit de Catalunya
  • 09/05/10 - Circuit de Catalunya - Grand Prix 3
  •