Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

USA tættere på Formel 1 comeback

Formel 1 
06/05/10 

Det amerikanske Grand Prix er åbenbart tættere på, at vende tilbage til Formel 1 kalenderen, end først antaget. Således har Bernie Ecclestone allerede haft adskillige møder med borgmesteren i Jersey City. En by der ligger i staten New Jersey, og som grænser lige op til New Yorks berømte skyline.
 

Efter de foreløbige planer, skal det næste Formel 1 løb på amerikansk jord, foregå i Liberty State Park i byen Jersey City, New Jersey.
De sidste 3 uger har embedsmænd fra byrådet, forhandlet en mulig kontrakt med Formel 1’s altdominerende mand, Bernie Ecclestone.
Ecclestone har længe ønsket, at Formel 1 feltet vendte tilbage til USA, efter at sporten sagde farvel og tak ved løbet på Indianapolis banen i 2007. Ecclestone og hans forretningspartnere, ser masser af muligheder med et Formel 1 løb i New Jersey. Specielt New Yorks berømte skyline vækker stor begejstring hos den pengefikserede gamle brugtvognsforhandler.

Historien om et muligt Formel 1 løb i New Jersey, allerede i 2012, fik pressens opmærksomhed, da protestgruppen; Friends of Liberty State Park, offentliggjorde foreløbige tegninger for en 5,76 kilometer lang Formel 1 bane midt i statsparken.

Jersey City’s borgmester, Jerramiah Healy bekræfter at der har været forhandlinger i gang med Bernie Ecclestone;

”Jersey City, er en af de byer Formel 1 folkene kigger på. Der er også andre muligheder, end lvores by, men jeg kan bekræfte, at vi har haft forhandlinger med folkene bag Formel 1, med henblik på at få et Grand Prix netop til Jersey City”, siger borgmesteren til hudsonreporter.com.


Singapore's skyline har skabt inspiration til byrådet i Jersey City. Det ønsker, at bringe Formel 1 tilbage til USA, blandt andet ved hjælp af New Yorks berømte skyline
(Foto: brawn-gp)
Skulle Jersey City, være den heldige vinder af et Formel 1 løb, planlægger arrangørerne allerede nu, at efterligne Singapore’s mørke løb, og dermed holde løbet om aftenen. Et aften løb med de store skyskrabere vil formentlig passe godt til den økonomiske profil Bernie Ecclestone ønsker, at skabe om Formel 1, både i USA, men også internationalt.

Indianapolis Motor Speedway er endnu ikke helt ude om kampen, om igen, at afholde det amerikanske Grand Prix. Banen der stod for afholdelsen af det amerikanske Grand Prix fra 2000-2007, er efter sigende villig til at starte genforhandlingerne med Bernie Ecclestone.
Disse forhandlinger har ellers været afbrudt op til flere gange, da man ikke har kunnet enes om hvor mange procentpoint Ecclestone og FOM (Formula One Management) skal have af banens billetindtægter.

Jacob Carsting

Læs mere om:
  • Indianapolis Motor Speedway
  •