Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Go Kart

Nørtoft dominerede, men…

Go Kart 
05/05/10 

Det lignede en total magtdemonstration fra Jacob Nørtoft, da der i weekenden blev kørt kvalifikation til EM i Thy.
Nørtoft viste både i tests og i tidtagninger, at han havde tænkt sig at vise på dansk jord, hvorfor hans navn har gravet sig dybt ned i den europæiske karting-muld i 2010.
 

Jacob Nørtoft har som bekendt kørt suverænt stærkt de sidste par måneder, hvilket også blev bemærket flittigt, da danskeren vendte ”hjem” til den teknisk svære bane i Thy. Lørdag vandt Nørtoft overlegent tre ud af fire heats – og blev 2’er i det fjerde heat – og stortalentet startede derfor fra pole position i 1. finale. En finale, som den 16 årige Nørtoft også trak sig sejrsrigt ud af.


(Foto: Chris Walker)
Nørtofts totale dominans var et samtaleemne over hele kartbanen i Thy. Og de fleste var sikre på, at Jacobs stærke kørsel og suverænt høje fart i karten skulle gøre EM-kval’en til Nørtofts – og Nørtofts alene.

Jacob startede igen 1’er i 2. finale og lagde hårdt ud på de første omgange skarpt forfulgt af bl.a. danske Lars Sørensen. Nørtoft måtte på grund af en bremsefejl ned at smage på en 3. plads, men kæmpede sig igen op som 1’er, hvilket blot gav endnu mere respekt på lægterne.

Men… kun med én – EN – omgang igen, før den totale triumf var en realitet, måtte Jacob sande, at force majeure er én af motorsportens værste fjender. Sand på asfalten fik Nørtoft til at køre af banen.

- Karten forsvinder simpelthen under mig. Jeg kan intet gøre. Der ligger sand på banen, som gør, at karten glider som på is, fortæller Jacob umiddelbart efter løbet, hvor han selvsagt var mere end skuffet.

Også Lars Sørensen oplevede sandet, men heldigvis for ham var han advaret af Jacob Nørtofts uheld, og nåede i det splitsekund, der var mellem ham og Nørtoft, at blive varslet, således at han holdt sig nogenlunde på banen og kørte 2. finale hjem som en flot 2’er. Det betød, at Lars Sørensen samlet endte som vinder af EM-kvalifikationen.

- Det jeg kom for – nemlig at kvalificere mig til EM – lykkedes, men jeg må indrømme, at det havde været sjovt at stå på den førsteplads i dag, når jeg har kørt så suverænt hele weekenden. Det var så surrealistisk at køre af banen så tæt på slutningen, at jeg faktisk bare begyndte at grine, siger den sympatiske Nørtoft.

119 af de bedste nordeuropæiske kørere havde sat hinanden stævne i Thy, heraf 57 kørere i KF2. Ud af 15 danskere i den ældste klasse kvalificerede 9 kørere sig. Nørtoft endte på grund af sit sorte uheld på en samlet 13. plads. I starten af juli skal Nørtoft tage EM-revanche, når Europas suverænt bedste kørere samles i Genk, Belgien.

Anne Ristorp Kraufeldt


Læs mere om:
  • Jacob Nørtoft
  •