Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Historisk motorsport

Classic Car Meeting indleder sæsonen på Ring Djursland

Historisk 
04/05/10 

Årets første løb for historiske biler på dansk grund køres på den svære bane
Det bliver næsten som at tage en rejse i en tidsmaskine, når Ring Djursland i den kommende weekend indleder sin 2010-sæson. Racerbanen på Jyllands næsetip indleder nemlig året med Classic Car Meeting, hvor man nærmest vil føle sig ført tilbage til sidste halvdel af tresserne og starten af halvfjerdserne.
 

Det er nemlig fra den periode, at størstedelen af de deltagende biler i banens sæsonåbning stammer fra. Men der er også nogle af racerbilerne, der er ældre endnu. Enkelte er således produceret i årene umiddelbart efter anden verdenskrig. Men det får nu ikke deres ejere til at holde sig tilbage, når der skal køres race. De giver gas.


Det er biler som Ford Anglia, Porsche 911 og Volvo 142, man vil kunne opleve ved sæsonens første løb på Ring Djursland.
(Foto: Morten Alstrup)

Det historiske islæt på Ring Djursland kommer til at bestå af tre klasser for historiske standard- og sportsvogne, et felt med klassiske formelbiler og så gruppen af de såkaldte Youngtimers. Det sidste er biler, der endnu ikke er gamle nok til at opnå klassikerstatus, men som stadig er sjove og underholdende. At køre i, men også at se på, når det går løs på banen.

De nyeste biler i de egentlige historiske standard- og sportsvognsklasser er fra 1976, men i mange tilfælde er de dog endnu ældre. Der er derfor langt hen ad vejen tale om biler, som vores forældre, bedstefædre og onkler kørte i for årtier siden. Blot med den forskel, at de ikke udsatte dem for de strabadser, de bliver udsat for ved Classic Car Meeting.


Nogle ejere af klassiske køretøjer vil helst pudse og polere dem, men for alle deltagerne i Classic Car Meeting gælder det, at de vil bruge dem til de, de oprindeligt var tiltænkt: At køre stærkt.
(Foto: Morten Alstrup)

Deltagerne i de historiske standard- og sportsvognsklasser har nemlig ikke anskaffet deres biler, fordi de vil bruge en friweekend på at pudse og polere dem. Næh, bilerne skal bruges, sådan som de oprindeligt var tiltænkt – og måske endda mere end det. De bliver kørt lige til grænsen, og i flere tilfælde endda over den, for selv om alle bilerne og deres chauffører er forsynet med den nyeste sikkerhedsudrustning, skal man i flere af klasserne fortsat anvende dæk, der i opbygning og struktur modsvarer dem, man anvendte, da bilerne var nye.
Det bliver bilmodeller som Lotus Cortina, Morris Cooper, Porsche 911, BMW 2002, Fiat Abarth og mange andre, man kan opleve ved Classic Car Meeting, hvor der dog også er flere klasser for nyere biler på plakaten.

Det gælder således deltagerne i dels Formel Ford, dels Bel-Ray SSC Challenge, hvor man i sidstnævnte klasse afvikler sin traditionsrige SSC Festival, mens der også bliver premiere på den nye sportsvognsserie Big Wheels Super Car Challenge. Det er en klasse for åbne eller lukkede tosædede sportsvogne, der skal afvikle to løb på Ring Djursland, hvor det første kommer til at gå over en time med indlagt pitstop.

Lørdagen på Ring Djursland er helliget træning og tidtagningen, mens løbene finder sted om søndagen.

Fonden Ring Djursland Motorsport
DMKA

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her