Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Int. Touringcar

Det blev ikke lige den bedste start

Int. Touringcar 
01/05/10 

- for de 2 danske kørere i Thailand
Thomas Raldorf havde brugt de sidste 3 måneder på at få sin nye bil klar, men en ændring af løbskalenderen betød at løbet blev rykket 2 uger tilbage, og Thomas måtte derfor rykke sin ferie 2 uger frem, hvilket ikke gav nogen problem. Men så kom der lige an askesky i vejen da han var i Danmark på ferie, her sad han så pænt da der var pressekonference i Thailand!
 

Det blev til ikke mindre en syv dage ekstra i Danmark, hvor der skulle have været testet med den nye bil op til først løb.
Det lykkedes at komme til Thailand om fredagen, samme dag som løbet startede, men dog blev der ikke tid til træning om fredagen.

Om lørdagen blev der kørt de første 5 omgange i bilen forud for tidtagningen, og her blev der mest testet om den nu kunne dreje, bremse, og kører ordenligt, så motoren blev ikke presset til det yderste.

Efter 5 omgange i bilen blev det tid til tidtagningen, og her gik det galt første gang - allerede på sin første opvarmnings omgang kom der kølervæske ud af motor rummet og ned på fordækkene, så den ikke var til at køre.
Efter en omgang med en meget dårlig tid kørte Thomas i pit, for at finde fejlen inden løbet.

I første løb startede Thomas derfor næsten bagerst, men han kørte sig på første omgang 4 pladser op til en 12. plads, men så skete det igen - bilen var ikke til at styrer.
Han forsøgte i 3 omgange, men så var der ikke længere nok kølervæske på og motoren blev varm, med det resultat at han måtte stoppe ude på banen.

Tilbage i pitten, og efter et nærmere eftersyn, blev det bestemt at ikke køre om søndagen, så var Thomas 'kun' tilskurer.

Jack Lemvard havde indtil to dage for løbet ikke fundet en sponsor til sæsonen og havde heller ikke en bil, så han havde fuld fart på med at gøre den nye bil klar, inden løbet, og man kan roligt sige at den blev klar i sidste øjeblik.

Han kørte ikke tidtagningen, da bilen ikke var klar endnu, og først da alle biler var klar på startgridden blev han klar! Jack startede derfor fra pitten, men fik dog under vejs i løbet kørt sig op fra en 21. plads til en 6. plads.

Jack lånte Thomas’ nye Yokohama dæk - Advan 08 - da de klar var de hurtigste dæk der var til rådighed, og han var klar til at tage kampen op fra en 7. plads frem i søndagens løb.
Men på første omgang brækkede hans “wishbone” på højre baghjul, og så var det også slut for ham!

Ikke lige den start som de begge havde håbet på.

Næste løb bliver for Thomas den 8. - 9. maj, hvor han skal køre i sin Subaru, og den 15. - 16. skal Thomas og Jack kører første afdeling at Thailand Touring Car Championship, hvor de begge skal kører i deres Honda Civic’er.

Thomas Raldorf


Læs mere om:
  • Jack Lemvard
  • Thomas Raldorf
  •