Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Scandinavian Touring Car Cup

Jens Møller tæt på at vinde sensationel sejr

STC Cup 
27/04/10 

Jens Møller leverede en af sine bedste præstationer, da den danske racersæson søndag blev startet på FDM Jyllandsringen. I sin Seat Leon fra Team FDM Tegee-Dan Motorsport var racerkøreren fra Ikast meget tæt på at vinde en sensationel sejr. Ikke bare over den danske racerelite, men også over den svenske, for Åbningsløbet var samtidig premiere for den nye Scandinavian Touring Car Cup.
 

”Det har været en fed weekend. Jeg havde ikke troet, at vi havde speeden til at kunne vinde løb to, men det havde vi. Der fandt vi den rigtige strategi, og vi kørte hurtigste omgang, og det var fedt,” siger Jens Møller.


Jens Møller havde hele den skandinaviske elite bag sig.
(Foto: Team FDM Tegee-Dan Motorsport)

Han var kommet fra start som nummer to efter Robert Schlünssen, som han midtvejs i løbet indhentede og overhalede for enden af banens langside. Han fik lov til at føre løbet i tre omgange, men blev så idømt en strafbane for at have trængt konkurrenten under overhalingen. Straffen satte ham tilbage på tredjepladsen.

”Jeg kørte bilen ind over curben, og det får jeg en straf for. Sådan er det. Næste gang må vi bare gøre det færdigt, men jeg synes ikke, at straffen er fair,” siger Jens Møller.

”Jeg skulle naturligvis prøve at overhale Robert. Den ene weekend dømmer de sådan en episode, og den næste dømmer de den ikke, men vores dommere er jo ikke så stabile, for vi vil helst have ens domme hver eneste weekend. Jeg forsøgte at overhale Robert. Jeg var på siden af ham, men jeg kunne ikke bare forsvinde op i den blå luft. Alternativet havde været, at jeg havde holdt min linie, men så havde jeg skubbet Robert af og ødelagt hans weekend.”

Slutfacit blev en tredjeplads, som sammen med den syvendeplads, han opnåede i første løb, betyder, at Jens Møller indtager andenpladsen i kampen om det danske mesterskab og sjettepladsen i kampen om den nye nordiske titel.

Til Åbningsløbet havde Jens Møller fået ny teamkammerat hos Team FDM Tegee-Dan Motorsport i form af Kim Holmgaard, som samtidig var debutant i DTC-klassen.

”Det var sjovt, men svært. Rigtig svært,” indrømmer ålborgenseren, der gennemførte begge løb som henholdsvis nummer 20 og 18 i et felt, hvor 24 kørere var til start.

”Jeg skal vænne mig til, at når man starter, skal man være sikker på, at dækkene kan holde biddet på den første omgang. Der gik tre omgange, inden jeg stolede på bilen, og derefter holder jeg så egentlig det samme race pace som de foranliggende, og de forsvinder heller ikke. Det er simpelthen noget med lige at komme i gang fra starten af,” siger Kim Holmgaard.


Jens Møllers nye teamkammerat Kim Holmgaard gennemførte begge løb.
(Foto: Team FDM Tegee-Dan Motorsport)

”Jeg synes, at det har været en superweekend. Vi er kommet hjem uden buler, og vi har ikke lavet de store fejl, andet end vi bare skal forbedre os. Jeg synes, at det har været kanon. Vi vender hurtigt og godt tilbage på Padborg, hvor vi også har en testdag inden løbet.”

Kim Holmgaard indtager nu niendepladsen i Danish Touringcar Championship, mens Team FDM Tegee-Dan Motorsport fører teammesterskabet an.

Team FDM Tegee-Dan Motorsport


Læs mere om:
  • Jens Reno Møller
  • Kim Holmgaard
  • FDM Motorsport
  • Jyllandsringen
  • 25/04/10 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
  • 25/04/10 - Jyllandsringen - STC Cup
  •