Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Renault DTC Light Cup

En ganske respektabel debut

Renault DTC
Light Cup 

26/04/10 

Den motorsportsdebuterende Christian Siepmann fik en forrygende start på karrieren ved Åbningsløbet på FDM Jyllandsringen, hvor han kørte lige op med erfarne konkurrenter i Renault DTC Light Cup.
 

Under lørdagens træning kom der mere og mere fart i bilen for hver kørt omgang, og Christian endte med 6. hurtigste tid foran tre erfarne konkurrenter. Det var ikke uden grund at der efterfølgende var en opløftet stemning i teltet.


Christian Siepmann sluttede begge sine løb foran erfarne konkurrenter.
(Foto: Gripping Media)

I denne weekend delte DTC Light-kørerne banen med Bel-Ray SSC Challenge. Som dagens sidste heat kørte SSC- og DTC Light-kørerne tidtagning, og denne gang var det en lidt større udfordring for køreren i den Danske Fragtmænd-sponsorerede bil. "Først kom der safety car på banen, så det gik der et par omgange med", fortæller Christian. "Jeg fik så nogle omgange med fuld fart, før jeg nåede op til en SSC-bil, som ikke var nem at komme forbi. Jeg lod mig falde tilbage, men det var akkurat ikke nok til at kunne køre en hurtig omgang før jeg var oppe ved ham igen."

På trods af forhindringerne kørte Christian sig til endnu en 6. plads. Grundet de nye regler i klassen, hvor startplaceringerne er omvendt af tidtagningen, kunne Christian indkassere 4. startplacering på gridden til søndagens første løb, der desuden blev afviklet med rullende start - noget, Christian aldrig har prøvet før.

Den rullende start forløb til alt held uden problemer, og Christians løbsdebut gik helt efter bogen. En enkelt konkurrent blev lidt nærgående og fik puffet til bilen, men gav pænt pladsen tilbage. Berøringen kostede dog en skade på venstre bagbro. "Den fik min mekaniker, Kaare, hurtigt skiftet med hjælp fra Claus Christensens mekanikere, og så var det jo bare afsted igen", lyder det fra en veltilfreds Siepmann, der trods skaden kunne fuldføre løbet på en 6. plads.


Det blev en succesfuld weekend for CS Racing.
(Foto: Gripping Media)

Weekendens sidste løb var endnu en succes, hvor den fragtmandsblå Clio kæmpede en hård men fair kamp med Ronni Nielsen. "Super godt race, og jeg er absolut tilfreds med mit første løb", siger Siepmann, der på trods af sin 7. plads var glad for weekendens resultater.

"Jeg er jo helt ny på banen, men at jeg formåede at følge med feltet og endda have konkurrenter bag mig... Det kan jeg kun være tilfreds med!"


Den lyseblå Renault Clio passer racer-debutanten ganske godt.
(Foto: Gripping Media)

Christian Siepmann og CS Racing er tilbage på racerbanen den 15-16. maj, hvor Renault DTC Light Cup gæster Padborg Park sammen med resten af DTC-cirkusset.

CS Racing

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Christian Siepmann
  • Jyllandsringen
  • 25/04/10 - Jyllandsringen - Renault DTC Light Cup - DM
  •