Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama Cup

Oprykning med gode udsigter

Yokohama Cup 
27/04/10 

Et af sidste års unge stjerneskud i 1600 Challenge, Lasse Rolighed Petersen, er i 2010 avanceret til Yokohama Cup, klassen for serienære standardvogne med op til to-liters motorer. I weekenden gik det løs med årets første løb for Pers Kemi Sport-køreren, da Åbningsløbet blev kørt på FDM Jyllandsringen.
 


Med tre års erfaring fra 1600 Challenge er det ikke så stor en omvæltning at skifte til Yokohama Cup.
(Foto: Gripping Media)

Lørdagens træning forløb mildest talt godt. Klassedebutanten kørte 2. hurtigste tid efter sidste års mester, David Falch, og både kører såvel som team var optimistiske forud for eftermiddagens tidtagning. ”Det gik jo ganske godt, men lad os lige se tidtagningen – det er først dér, man rigtigt kan se niveauet”, sagde Lasse.

Før tidtagningen monterede teamet et nyt intercom-anlæg, så Lasse kunne holde kontakt til sine mekanikere under løbet.
"Ørepropperne med højttalere i tog bare så meget af motorlyden, at jeg fuldstændigt missede mine gearskift, så jeg var helt rundt på gulvet", fortalte Lasse efterfølgende. "Samtidig havde vi sat nye bagdæk på bilen, og så var opsætningen pludselig ikke så god mere - men det skal vi nok få styr på!"


Der var rigeligt med konkurrenter bag Lasse Roligheds nyindkøbte Peugeot 307.
(Foto: Gripping Media)

Søndag formiddag fik Lasse løbsdebut med den sorte Peugeot 307, og fra syvende startplacering var der noget at køre om.
"I bund og grund var det et stille og roligt løb", fortæller Lasse Rolighed, der med tre sæsoner i 1600 Challenge ikke er uprøvet bag et rat. "Det blev ikke til noget avancement, men det gjaldt også for mig om at lære bilen og konkurrenterne lidt at kende."

Næste løb forløb også smertefrit, dog skulle den unge revisorelev reagere hurtigt, da en konkurrent spandt af banen lige foran ham:
"En af de forankørende spandt af banen mellem de to første venstresving for enden af langsiden, og for ikke at ramme, måtte jeg en tur op over curben. Men det var også det vildeste, så det kunne have været meget værre", griner han. "Jeg sluttede på en femteplads, så der er ikke langt op til pokalerne!"


Lasse Rolighed sluttede på 5. Pladsen i sit andet løb – pokalerne er inden for rækkevidde!
(Foto: Gripping Media)

"Alt i alt er jeg helt godt tilfreds med udfaldet af Åbningsløbet. Da vi testede i mandags, kostede det en motor, og den nye motor har kørt som en drøm hele weekenden. Nu mangler vi kun at få finjusteret undervognen, og så er den her bil altså vinderpotentiale!"

Næste gang, Lasse Rolighed og den sorte Peugeot 307 kommer i aktion, bliver på Padborg Park den 15-16. maj.

Pers Kemi Sport

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Lasse Rolighed Petersen
  • Jyllandsringen
  • 25/04/10 - Jyllandsringen - Yokohama Cup - DM
  •