Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Debutanterne udfordrede de erfarne kørere

Formel Ford - DK 
28/04/10 

Elliot Winter og Kean Kristensen kom begge på podiet i deres Formel Ford-debut
Det blev sidste års toer og sidste års talent indenfor asfaltbaneløb, Jesper K. Egebart, Børkop, der vandt begge løb for Formel Ford-klassen på FDM Jyllandsringen søndag eftermiddag. Men det var faktisk et par af feltets debutanter, som lige var ved at løbe med overskrifterne, ligesom de også tog godt for sig af pokalerne.
 

Allerede under tidtagningen havde Kean Kristensen, Herlev, vist, at han er en kører, man skal regne med i 2010, selv om han er debutant. Han satte nemlig hurtigste omgang og sikrede sig pole position til første løb. Men en ting er at køre en hurtig omgang, noget andet er at starte en Formel Ford-bil, for den kunst havde Kean Kristensen ikke inde på rygraden, så både Jesper K. Egebart og Mikkel C. Johansen, Sorø, susede forbi ham, da starten gik.

Men her stoppede Kean Kristensen dog ikke med at rykke tilbage i rækkerne, for godt midtvejs i løbet blev han overhalet af en anden debutant, Elliot Winter, Roskilde, som i øvrigt fortsatte fremad i feltet, hvor han også passerede Mikkel C. Johansen og tog andenpladsen.


De to debutanter Elliot Winther (90) og Kean Kristensen (23) i kamp med Mikkel C. Johansen (60).
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

I det andet heat kom de to debutanter til at spille hovedrollerne, da det på ottende omgang kom til kontakt mellem dem, da Kean Kristensen ville bremse sig indenom Elliot Winther for enden af publikumslangsiden. Sidstnævnte fik en mindre flyvetur og blev sendt ud af løbet, mens Kean Kristensen kunne fortsætte og lukke hullet til Jesper K. Egebart, der denne gang blot vandt med en tiendedel sekund.

Stillingen i Danmarksmesterskabet for Formel Ford:

Plac. Kører Mærke Point
1 Jesper K. Egebart Ray-Duratec 42
2 Kean Kristensen Aquila-Duratec 35
3 Mikkel C. Johansen Van Diemen-Duratec 28
4 Niels-Ejnar Rytter Ray-Duratec 23
5 Christina Nielsen Aquila-Duratec 20
6 Elliot Winther Mygale-Duratec 17
7 Martin Lumholt Aquila-Duratec 12

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • Jens Elliot Winther
  • Jesper K. Egebart
  • Kean Kristensen
  • Martin Lumholt
  • Mikkel C. Johansen
  • Niels-Ejnar Rytter
  • Jyllandsringen
  • 25/04/10 - Jyllandsringen - Formel Ford - DK - DM
  •