Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Swedish Touring Car Championship

Jan Magnussen tilfreds og frustreret efter STCC premiere

Swedish
Touring Car
Championship 

26/04/10 
Yokohama

Jan Magnussen var både tilfreds og frustreret efter søndagens premiere på det nye Skandinaviske Touringcar mesterskab STCC.
 

Efter en problemfyldt lørdag var der ikke meget der tydede på, at Jan Magnussen og hans nye team Perfection Racing skulle opnå topresultater med deres BMW, som Jan Magnussen kørte i for første gang lørdag formiddag.


(Foto: Jan Kaiser)

De svenske og norske konkurrenter besatte de fire første pladser i tidskørslen med Jan Magnussen på en femteplads. Men da starten gik til første løb var Magnussen på fra start og kom hurtigt op på tredjepladsen bag de to Volvoer med norske Tommy Rustad og svenskeren Robert Dahlgren. Ingen havde forventet at Magnussen kunne følge de to Volvoer, der havde kørt suveræne tider i træningen og kvalifikationen, men Magnussen slap ikke grebet og efter nogle omgange kom han forbi Dahlgren. Derefter blev jagten sat ind på mesteren fra det svenske mesterskab, Tommy Rustad. Magnussen kom op til ham og pressede resten af løbet for at komme forbi, men Volvoens tophastighed kunne Magnussen ikke matche og han måtte tage til takke med andenpladsen.

Andenpladsen fra første heat betød en startplacering som nummer syv i andet heat. Da starten gik, blev Magnussen fanget i det forkerte spor og mistede straks to pladser i det stærke felt. Han fik hurtigt taget en placering, men blev fanget bag Frederik Ekblom i VW Scirocco og Richard Göransson i BMW. Göransson blev overhalet i en flot overhaling på publikumslangsiden, men Ekbloms Scirocco skulle vise sig at være en større mundfuld. Selvom Magnussen var tydeligt hurtigere, var problemet endnu en gang, at Sciroccoen havde høj tophastighed, men til sidst lykkedes det Magnussen at komme forbi med en sen udbremsning for enden af langsiden. Desværre var der kun få omgange tilbage og de øvrige konkurrenter havde fået luft grundet de tætte kamp og Jan Magnussen måtte nøjes med en uvant sjetteplads. Oppe foran havde Robert Schlünssen udnyttet situationen og han vandt andet heat foran svenske Robert Dahlgren og danske Jens Møller.


(Foto: Jan Kaiser)

”Det er sådan en lidt mærkelig fornemmelse jeg har” sagde Jan Magnussen efter andet løb. ”I går ville jeg gerne have solgt søndagen for en anden- og sjetteplads, men sådan som det udviklede sig, er det lidt ærgerligt med sjettepladsen i andet heat. Jeg kørte bilen for første gang lørdag og med de problemer vi havde, var der ikke meget der tydede på, at vi skulle hente topplaceringer i dag. Da jeg kom op bag de to Volvoer, havde jeg ikke regnet med, at jeg kunne følge dem. Men jeg havde en god og hurtig racerbil, så jeg kunne komme op og presse på og endda komme forbi den ene. Jeg var desværre hurtig de forkerte steder og skulle jeg forbi Rustad, havde jeg været nød til at tage en kæmpe chance og så ville jeg hellere køre sikkert og sikre mig, at vi kunne få en pokal med hjem, for det fortjener gutterne i teamet virkelig, så meget som de har knoklet med vores biler. Så pokalen var dejlig at have med tilbage til teamet og jeg havde håbet på, at jeg med lidt held kunne hente en mere i andet heat. Men det udviklede sig i stedet til et af de mest frustrerende løb, jeg har kørt. Igen var jeg hurtig, men de forkerte steder. Jeg kunne hurtigt se, at de forreste hurtigt fik hul, da vi lå og kæmpede nede bagi. Da først jeg kom forbi, fik jeg vist at vi havde farten, men da var det desværre for sent, at komme længere frem. Men alt i alt, så er vi godt tilfredse. Sådan som dagen udviklede sig for konkurrenterne, var der ikke rigtig nogle, der fik rigtig mange point, så i mesterskabet ser det meget fint ud”.


(Foto: Jan Kaiser)

Jan Magnussen indtager tredjepladsen i mesterskabet efter Robert Dahlgren, Sverige og Robert Schlünssen, Danmark. På fjerdepladsen er norske Tommy Rustad.

Jan Magnussen, der først torsdag var tilbage i Danmark grundet askeskyen, rejser mandag af sted til USA, hvor han i den kommende uge skal udføre testarbejde for sin amerikanske arbejdsgiver.


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Jyllandsringen
  • 25/04/10 - Jyllandsringen - Swedish Touring Car Championship
  •  
     

    Swedish Touring Car Championship nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: