Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Scandinavian Touring Car Cup

Norsk sejr + dansk sejr = svensk føring

STC Cup 
25/04/10 

Scandinavian Touring Car Cup startede med to spændende løb
Alle de tre nationer, der var med på feltet, kom til tops, da nyskabelsen i nordisk bilsport, Scandinavian Touring Car Cup, søndag eftermiddag blev skudt i gang på FDM Jyllandsringen.
 

I det første løb blev det til en norsk sejr ved Tommy Rustad, Norge. I det andet løb blev det til en dansk sejr ved Robert Schlünssen, Tyskland. Og det nordiske islæt blev fuldendt af, at det efter den første af de fire afdelinger er Robert Dahlgren, Sverige, der fører den nye Scandinavian Touring Car Cup.


De 24 biler i Scandinavian Touring Car Cup sprinter ned mod første sving anført af Tommy Rustad, Norge, som vandt det første løb
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

I det første løb formåede Tommy Rustad at føre fra start til mål, men det var faktisk kun i den første tredjedel af løbet, at han ikke blev presset. Men så nåede Jan Magnussen, England, frem. Danskeren var startet som nummer fem, men var i løbet af den første halve omgang rykket to pladser, og da han efterfølgende fik passeret Robert Dahlgren, indhentede han den førende nordmand og lagde pres på ham. Tommy Rustad var hurtig på langsiden, men havde til gengæld svært ved at holde farten i svingene, hvor det dog ikke lykkedes for Jan Magnussen at passere ham.


Tommy Rustad på toppen af podiet efter første løb, mellem Jan Magnussen og Richard Göransson
(Foto: Motorsporten.dk)

Jens Møller, Ikast, og Robert Schlünssen – der har tysk far og dansk mor – sluttede løbet som anden- og tredjebedste dansker på henholdsvis syvende- og ottendepladsen, og da de otte bedste fra første heat starter i omvendt rækkefølge til andet heat, holdt de i front, og de endte også med at dominere løbet.

Robert Schlünssen fik en perfekt start og begyndte at trække fra forfølgerne, men midtvejs i løbet kørte Jens Møller sig op til ham. For enden af langsiden på FDM Jyllandsringen dykkede han inden om, gik forbi og tog føringen. Men i udgangen af svinget fik han presset Robert Schlünssen ud over banekanten, hvilket dommerne takserede til en strafbane. Da denne strafbane var eksekveret, var både Robert Schlünssen og Robert Dahlgren strøget forbi, og andenpladsen betød, at den svenske Volvo-kører kunne tage føringen i Scandinavian Touring Car Cup, hvor Robert Schlünssen, Jan Magnussen og Tommy Rustad indtager de næste pladser.


Tidligere forsvarsminister Gade overrækker Robert Schlünssen pokalen for sejren i andet heat, mens Robert Dahlgren og Jens Møller flankerer ham på podiet
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

De to danske topkørere Jason Watt, Herlev, og Casper Elgaard, Århus, ødelagde deres chancer for et topresultat i det første heat med et sammenstød på sidste omgang. Casper Elgaard måtte udgå med et defekt forhjulsophæng, mens Jason Watt røg ned på niendepladsen.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 25/04/10 - Jyllandsringen - STC Cup
  • Åbningsløbet - Race 1
  • Åbningsløbet - Race 2
  • Åbningsløbet - Super Kval
  •