Gode resultater på Brno banen i Tjekkiet

Formula Renault
2.0 NEC

25/04/10

I denne weekend har KEO racing deltaget i 2. afdeling af Formel Renault NEC mesterskabet på "mini Nürburgring", Jan Masaryk banen i Brno/ Tjekkiet. Det er første gang nogensinde NEC feltet har kørt løb på denne krævende 5,4 km lange bane der ligger sydøst for Prag, nær den slovakiske grænse.

Efter første løbsweekend på Hockenheim i sidste uge, som KEO racing jo fuldstændig dominerede med hurtigste tider i alle træninger, kvalifikation og 2 løbssejre ved sin nye kørerkomet Ludwig Ghidi på bare 17 år, var der med spænding set frem mod de 2 løb denne søndag.
Konkurrencen i 3. og 4. afdeling om NEC mesterskabet var meget hård, idet hovedparten af feltet fra Formel Renault Euroserien også stillede op på Brno.
Disse teams fra Formel Renault Euroserien kører med budgetter og tekniske muligheder, der er i en lidt anden liga end vi NEC deltagere.

(Foto: Peter van Egmond)

Således startede et rekordstort felt på ialt 29 racere op på Brno banen, men alligevel var KEO racing, med førstekører Ludwig Ghidi og Brødrene Schilling, Dear og Daniel, igen rigtig godt med i resultatlisterne. Til dette løb stillede vi også op med en 4.racer kørt af Robert Siska.

Under de indledende træninger fredag var Ludwig helt oppe i top 2 og 3 igen. Men efter en lidt skuffende kvalifikation lørdag, hvor vi var uheldige med de mange gulflagsfaser, skulle Ludwig dog starte som 7.hurtigst på gridden til søndagens første løb som næstbedste NEC kører. Han lod sig absolut ikke påvirke af den lidt dårlige startplacering, men gik koncentreret til opgaven, kæmpede sig frem i det hårde felt og sluttede første løb på 5.pladsen lige i slipstrømmen af nummer fire.
Allervigtigst var dog, at Ludwig blev næstbedst placerede NEC kører, lige efter Julian Eisenreich på 4.pladsen.

I andet løb søndag startede Ludwig fra en 6.plads på gridden, fortsatte med sine gode takter og koncentrerede kørsel, så han sluttede efter endnu et fremragende løb på 4.pladsen som bedste NEC kører og også fik løbets 4.hurtigste omgangstid.

Trods sine kun 17 år viser Ludwig en meget moden og velovervejet kørsel, og lader sig ikke gå på af modgang ved at overkøre raceren, men får det optimale ud af de givne betingelser. Således også denne løbsweekend, hvor værdifulde points til NE Cup mesterskabet er blevet kørt ind på kontoen, så han nu samlet er på en sikker 1.plads efter forårssæsonens 2 afdelinger.

Brødrene Schilling, Dear og Daniel, har også kørt 2 fremragende løb i Brno. I klassen for Formel Renault 2009 edition, sluttede de som nummer to og tre i dagens 1.løb, mens de i 2.løb bliver etter og toer. I begge løb slutter de dermed foran flere erfarne deltagere i 2010 modellerne. Dear Schilling ligger desuden nu på en samlet 1.plads i klassen for 2009 edition.

Vi har på Brno været handicappede af, at vor chefingeniør Lars Angström efter træningen, desværre var nødt til at tage hjem til familien grundet noget sygdom. Men med vore dygtige mekanikeres ekstra hårde indsats, lykkedes det alligevel at få en god løbsweekend her.

Nu glæder vi os til sammen med vore kørere at have lejlighed til at evaluere indsatsen i de 4 første løb af sæsonen, og møde op optimalt forberedt til næste løbsweekend i juni.

Efter den meget vellykkede start på NE cup sæsonen, begiver KEO racing og hele vort hårdtarbejdende lille team sig nu, med en god fornemmelse og tilfredshed efter de første 4 løb, hjemad fra Tjekkiet med vore 4 racere. De skal have en gang service og teknisk gennemgang. Desuden skal vi igang med forskelligt testarbejde og finjusteringer, så vi kan finde de sidste tiendedele fart i sammenligning med de bedste i Euroserien. På Brno har vi indkørt værdifulde data, vi nu kan anvende i den videre udvikling mod sæsonen 2011. Så selv om vi nu kunne holde en velfortjent pause inden det igen går løs på Zandvoort i Holland fra 3. - 6.juni, ligger KEO racing ikke stille de næste 6 uger. Det er der slet ikke tid til!

Efter løbene på Zandvoort, vil der i 4 af sæsonens resterende 5 afdelinger blive afviklet 3 løb i hver afdeling. Så KEO racing team vil møde 112% forberedt op til sommersæsonen, og være med i toppen af mesterskabet hele vejen.